ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΝΗΠΙΩΝ

ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ  ΝΗΠΙΩΝ

Στις 28/12, η Καθολική Εκκλησία κάνει  μνεία των Αθώων  νηπίων που ο Ηρώδης σκότωσε  στη Βηθλεέμ. μόνο ο Ευαγγελιστής Ματθαίος διηγείται αυτό το περιστατικό. ο Ηρώδης όταν κατάλαβε ότι οι Μάγοι τον ξεγέλασαν. Έδωσε διαταγή να σκοτώσουν όλα τα νήπια κάτω των δύο ετών γύρω από τη Βηθλεέμ.  Έτσι πραγματοποιήθηκε η προφητεία του Ιερεμία: «Ακούστηκε στη Ραμά    θρήνος… για τα παιδιά της κλαίει η Ραχήλ γιατί δεν υπάρχουν πια».

Ο μικρός Ιησούς σώθηκε γιατί ειδοποιημένος από το Άγγελο, ο Ιωσήφ έφυγε για την Αίγυπτο όπου έμεινε μέχρι το θάνατο του Ηρώδη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να υπενθυμίσει και υπογραμμίσει την επικαιρότητα του ανθρώπινου πόνου ‘όπως το υπογράμμισε στην επιστολή Του προς τους Επισκόπους στις 28/12/2016.

Υπενθυμίζοντας «το θρήνο…» που και σήμερα μπορούμε να ακούσουμε, και που δεν πρέπει να αμελήσουμε. Θρήνος όλων των παιδιών του κόσμου. «η ελπίδα των παιδιών που είναι αναγκασμένα να δουλεύουν σαν σκλάβοι από μικρή ηλικία. Η ελπίδα που χάνεται με τους πολέμους. Που καταπατούνται και που  βασανίζονται από τους σημερινούς εκμεταλλευτές.  

Χρειάζεται να καταπολεμηθεί αυτό το σκάνδαλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και ο Πάπας αναφέρεται σε μία έκθεση της UNICEF,  όπου λέει ότι το 2030 θα υπάρχουν στο κόσμο 167  εκατομμύρια παιδιά σε απόλυτη φτώχεια και 69  εκατομμύρια παιδιά κάτω 5 ετών θα πεθάνουν  και πως 60 εκατομμύρια παιδιά δεν θα συχνάζουν το σχολείο

Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στο ακανθώδες σκάνδαλο των «εκκλησιαστικών»  που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά. Να ενωθούμε μαζί τους , αλλά συνάμα να «κλάψουμε για την αμαρτία αυτών των ανθρώπων». Και η Εκκλησία κλαίει για την αμαρτία αυτών των ανθρώπων και ζητά συγνώμη!

Μετάφραση: π. Αντώνιος Φόνσος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου