Να μάθετε τα παιδιά σας να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού.

Να μάθετε τα παιδιά σας να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζοντας τις κατηχήσεις τους κάθε Τετάρτη κατά την Γενική ακρόαση στην αίθουσα Παύλος ο 6ος υπενθύμισε τα δύο κεντρικά σημεία της Θείας Λειτουργίας:

Την Ακολουθία  του Λόγου  και την Ακολουθία της Ευχαριστίας. Όπως  ανέφερε αυτά τα  δύο μέρη της Θείας Λειτουργίας αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που δεν μπορεί να χωριστεί.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημεία, και τις διαφορετικές στιγμές  για να μπορέσουμε να ζήσουμε  ολοκληρωμένα τη Θεία Λειτουργία και να γευτούμε την ομορφιά της .

Το πρώτο σημείο είναι η ακολουθία του εισοδικού  που οι πιστοί καλούνται να δημιουργήσουν μία οικογενειακή κοινότητα και  η ακολουθία της μετανοίας που είναι στιγμές τόσο σημαντικές, γι’ αυτό δεν πρέπει να φθάνουμε καθυστερημένα στη Θεία Λειτουργία.

Η Θεία Λειτουργία αρχίζει με το σημείο του Σταυρού  και με αυτά τα εισαγωγικά στοιχεία προσκυνούμε  το Θεό ως κοινότητα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό  να προβλέπουμε ώστε να μη φθάνουμε  αργά, αντιθέτως να φτάνουμε πριν την έναρξη της Θεία Λειτουργίας  για να ετοιμάσουμε την καρδιά μας  σ’ αυτήν την τέλεση της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Με το σημείο του Σταυρού  αρχίζουμε τη Θεία Λειτουργία εις το όνομα δηλαδή της Αγίας Τριάδας  γι’ αυτό σας ζητώ να μαθαίνετε τα παιδιά σας να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού, γιατί μερικές φορές μερικοί  χριστιανοί κάνουν ένα σημείο που δεν είναι  Σταυρός.

+ Ν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου