Απελευθερώθηκε ο πατέρας Tom Uzhunnalil

Απελευθερώθηκε ο πατέρας TomUzhunnalil


Ο ιερέας και Σαλεσιανός αδελφός Tom Uzhunnali είναι ελεύθερος! Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο πριν τις 18:00 της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 από την Αγία Έδρα μέσα από ένα σύντομο δελτίο του Γραφείου Τύπου.

«Χθες το πρωί απελευθερώθηκε ο σεβαστός πατέρας Tom Uzhunnalil, S.D.B., ο οποίος απήχθη στις 4 Μαρτίου 2016 στην Υεμένη», διαβάζουμε στο ανακοινωθέν του Βατικανού.

«Η Αγία Έδρα ευχαριστεί θερμά εκείνους που εργάστηκαν για την εύρεσή του, ειδικότερα, την Αυτού Μεγαλειότητα τον Σουλτάνο του Ομάν και τις αρμόδιες Αρχές του Σουλτανάτου», συνεχίζει το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Δελτίο.

«Ο μοναχός θα φιλοξενηθεί για μερικές ημέρες σε μια κοινότητα των αδ. Σαλεσιανών στη Ρώμη προτού αναχωρήσει εκ νέου για την Ινδία», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Σχολιάζοντας την απελευθέρωση του Σαλεσιανού αδελφού, ο Γενικός Γραμματέας της Συνόδου της Ιεραρχίας των Καθολικών Επισκόπων της Ινδίας (CBCI), Σεβασμιότατος Theodore Mascarenhas, υπενθύμισε «την προσωπική δέσμευση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος χρησιμοποίησε όλη τη επιρροή του» για την απελευθέρωση του π. Tom και ευχαρίστησε επίσης «για τις ενέργειες της ινδικής κυβέρνησης, η οποία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια» για την απελευθέρωση.

«Πρώτα απ’ όλα εκφράζουμε βαθιά ευγνωμοσύνη στο Θεό για την ευτυχή κατάληξη αυτού του συμβάντος», δήλωσε ο ιεράρχης, του οποίου τα λόγια δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο Fides. «Ήταν μια πολύ δύσκολή και πολύ λεπτή περίπτωση την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε», πρόσθεσε. «Μόνο η Πρόνοια του Θεού και η ευλογία Του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ευτυχή έκβαση. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο προσευχήθηκαν για την απελευθέρωση του π. Tom και σήμερα μπορούμε να πούμε σε όλους: Αυτή είναι η δύναμη της προσευχής».

«Τώρα προσευχόμαστε ώστε να αναλάβει πλήρως ο π. Tom, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να συνεχίσει το ιερατικό και ποιμαντικό του έργο, αφιερώνοντας τον εαυτό του στο Θεό και στο λαό του», συνέχισε ο γενικός γραμματέας της CBCI, ο οποίος εξέφρασε «τεράστια ευγνωμοσύνη προς τον Πρωθυπουργό Narendra Modi και προς τον Srimati Sushma Swaraj, υπουργό των εξωτερικών, οι οποίοι εργάστηκαν ακάματα και επίμονα για την επίτευξη της απελευθέρωσης» του Σαλεσιανού μοναχού.

Ευχαριστίες και στον αποστολικό Βικάριο της Αραβίας, Σεβασμιότατο Paul Hinder, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η Υεμένη, και προς τον Πρόεδρο της CBCI, τον Καρδινάλιο Baselios Cleemis Thottunkal, Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Συρο-Μαλανκαρέζε Εκκλησίας. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου