Το τραπέζι για τους φτωχούς

Το τραπέζι για τους φτωχούς

Η ετήσια συλλογή  της  CaritasΑργεντινής στις επόμενες δύο ημέρες σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα "Sharing transforms lives".

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα συμβάλουν στη στήριξη, κατά τη διάρκεια του έτους, σχεδίων και πρωτοβουλιών για την προώθηση του ανθρώπου. Σύμφωνα με την έκθεση της UCA, στην Αργεντινή, ένα παιδί στα  δύο είναι φτωχό και 4 στα 10 παιδιά ζουν σε σπίτια χωρίς πόσιμο νερό ή αποχέτευση

"Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή που ζει η χώρα, η Caritas είναι σαν το αίμα που είναι επείγον όταν ανοίξει μια πληγή. Είμαστε εκεί όταν υπάρχει μια κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν δεν υπάρχει εργασία, όταν τα ναρκωτικά προκαλούν προβλήματα στις οικογένειες και τις γειτονιές. ακούγοντας και δίδοντας προσοχή στις ανάγκες των ανθρώπων. Τα προγράμματα μας είναι ενεργά καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και περιλαμβάνουν πολλές δύσκολες πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες της Αργεντινής.» Αυτό υπογραμμίστηκε από τον κ. Carlos Tissera, Επίσκοπο Quilmes και Πρόεδρος της Caritas Argentina, παρουσιάζοντας την ετήσια συλλογή Caritas 8 και 9 Ιουνίου σε ολόκληρη τη χώρα, με το σύνθημα "Η κοινή χρήση αγαθών μετατρέπει ζωές".

Στις ενορίες αυξάνονται τα αιτήματα των φτωχών

Αντιμέτωποι με την αύξηση των ποσοστών φτώχειας, διευκρινίζοντας ότι η Caritas δεν αφιερώνει χρόνο  για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων, ο κ. Msgr. Ο Tissera υπογράμμισε: "το βλέπουμε συγκεκριμένα στις ενορίες και τα παρεκκλήσια, με την ανάγκη δημιουργίας καταφυγίων για τους ανθρώπους που μένουν στο δρόμο, ενίοτε προσωρινά λόγω έλλειψης εργασίας ή επειδή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν από μια επαρχία στην άλλη. Η Caritas πάντα επιδίωξε την προώθηση της ανθρωπιάς  και δε σταματά μόνο στην  άμεση βοήθεια. "" Ωστόσο, δυστυχώς αυτή η ανάγκη έχει ενταθεί », δήλωσε ο Επίσκοπος, ο οποίος σημείωσε ιδιαίτερα την έλλειψη εργασίας: στις εφημερίδες βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που ζητούν προσευχές τόσο για να διατηρήσουν την εργασία τους, όσο και για να βρουν εργασία. «Είναι μια προνομιακή ευκαιρία για μια συνάντηση αλληλεγγύης. Η χριστιανική κοινότητα πηγαίνει να συναντήσει ολόκληρη την κοινωνία για να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει τη δέσμευση για τους φτωχότερους και πιο αποκλεισμένους αδελφούς στη χώρα μας – υπογραμμίζει το κείμενο της παρουσίασης της Caritas. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να μοιραζόμαστε τα αγαθά αλλά και την ελπίδα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, ξεκινώντας από τις ενέργειες και τη δέσμευση του καθένα μας στο παρόν ».

Η συλλογή θα χρηματοδοτήσει έργα και πρωτοβουλίες σε 3.500 ενορίες

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν στην συλλογή του Σαββάτου και της Κυριακής θα συμβάλουν στη στήριξη, κατά τη διάρκεια του έτους, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για την προώθηση του ανθρώπου, δημιουργία  μικροεπιχειρήσεων, εγγύηση μιας ποιμαντικής και κοινοτικής προσέγγισης , προσφορά κατάρτισης  της εργασίας εργασία,  εργαστήρια γραμματισμού, υποτροφίες και σχολική υποστήριξη σε περισσότερες από 3.500 ενορίες. Επιπλέον, θα επιτρέψουν να εργαστούν για την πρόληψη και την προσοχή σε κλιματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις δρόμου και άλλες πρωτοβουλίες βοήθειας, ανάλογα με την πραγματικότητα κάθε τόπου. (S.L. – Agenzia Fides)

Στην Αργεντινή, ένα στα δύο παιδιά είναι φτωχό

Σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου για τα κοινωνικά προβλήματα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αργεντινής (UCA) σχετικά με την παιδική ηλικία και την ανισότητα που ανέλαβε ο Sir, περισσότερα ένα παιδί στα δύο στην Αργεντινή μπορούν να θεωρηθούν φτωχά. Σχεδόν ένας στους τρεις στερούνται τις βασικές ανάγκες. Ένας στους δέκα ζει σε συνθήκες φτώχειας. Το 13% πεινάει και κοιμάται το βράδυ χωρίς δείπνο. Τα δεδομένα καταγράφουν μια επιδεινούμενη κατάσταση σε σύγκριση με προηγούμενες έρευνες. Η μελέτη εξετάζει την κατάσταση των οκτώ δικαιωμάτων του παιδιού: διατροφή, υγεία, ζωή σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, διαβίωση, χώρους και διαδικασίες εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, προστασίας στην παιδική εργασία.

4 στα 10 παιδιά ζουν σε σπίτια χωρίς πόσιμο νερό

Ο κίνδυνος έλλειψης τροφίμων αυξήθηκε κατά 35% τα τελευταία δύο χρόνια, το 29,3%  στερείται  τα απαραίτητα τρόφιμα λόγω οικονομικών προβλημάτων, το 13% ζει άμεσα την εμπειρία της πείνας. Αυτοί είναι οι χειρότεροι αριθμοί της δεκαετίας. Δύο στα δέκα παιδιά ή οι έφηβοι δεν είχαν πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις, πάνω από το 40% δεν μπόρεσαν να κάνουν οδοντιατρική επίσκεψη. Τέσσερα από τα δέκα παιδιά (σχεδόν έξι στην περιοχή του Μπουένος Άιρες) ζουν σε σπίτια χωρίς πόσιμο νερό ή αποχέτευση. Το 15% πραγματοποιεί εντατική οικιακή εργασία παρόμοια με την παιδική εργασία. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα μεγάλα αστικά προάστια, ειδικά στο Μπουένος Άιρες, στις επονομαζόμενες "villas miserias", όπου η υλική φτώχεια αφορά το 63% των παιδιών και το επίπεδο φτώχειας υπερβαίνει το 15%.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου