Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Μια ομάδα σαράντα έξη ατόμων, ανάμεσά τους τρεις  Μαριανοί μοναχοί, εμψυχωτές και βοηθοί γεύονται αυτές τις ημέρες «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», φιλοξενούμενοι στο εξοχικό κέντρο των Μαριανών αδελφών στην Κολυμπήθρα της Τήνου.

Χθες  Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, το πρόγραμμά τους προέβλεπε περίπατο με τα πόδια και με πούλμαν στο χωριό Κουμάρο και  στην παραλία των Κιονίων. Ο εξόρμηση αυτή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας και ολοκληρώθηκε με προσευχή στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπός μας, π. Νικόλαος και αφού τους καλωσόρισε και τους  συγχάρηκε για το πλούσιο και ευχάριστο πρόγραμμα της παραμονής τους στο νησί της Τήνου τους διάβασε την περικοπή 10,13-16 του κατά Λουκάν  Ευαγγελίου στην οποία ο Ιησούς λέει: «Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σε μένα».

Ο Σεβασμιότατος σε μία σύντομη ομιλία του υπενθύμισε στους παρόντες εφήβους, νέους και νέες, εμψυχωτές  και υπεύθυνους της φιλοξενίας ότι αυτά τα λόγια του Ιησού είναι διαχρονικά. Μη ξεχάστε στη ζωή σας, τους είπε,  ότι ο Κύριος και σήμερα  και πάντοτε επαναλαμβάνει σε όλους μας αυτά τα τόσο όμορφα και γεμάτα στοργή και αγάπη του ευαγγελίου: «….τότε πήρε τα παιδιά στην αγκαλιά του και τα ευλογούσε».

Στο τέλος τους ευχήθηκε καλή επάνοδο στα σπίτια τους και να μην ξεχάσουν να επανέλθουν και του χρόνου στο νησί της Τήνου με την ευλογία του Θεού για να γευθούν και πάλι «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Η υπεύθυνη του ναού είχε φροντίσει και είχε ετοιμάσει ένα  δείγμα της Τηνιακής φιλοξενίας με φρέσκους λουκουμάδες και δροσερό νερό.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου