Το συνεχές και διαχρονικό χαμόγελο της αφιερωμένης ζωής

Το συνεχές και διαχρονικό  χαμόγελο της αφιερωμένης ζωής

Οι μοναχοί και οι μοναχές μένουν σε κοινότητες, όπως ο Ιησούς έμεινε με τους μαθητές του. Επίσης έχουν κάθε μέρα πολλές κοινές δράσεις: προσεύχονται μαζί το πρωί, το βράδυ και στη Θεία Λειτουργία και τρώνε μαζί στα γεύματα.

Έτσι εκφράζουν ότι η αγάπη του Χριστού τους  ενώνει και τους κάνει να αισθάνονται αδέλφια.

οι μοναχοί και οι μοναχές, με τη ζωή τους,  μαρτυρούν ότι ο Θεός μπορεί να γεμίσει την καρδιά του ανθρώπου και να τους κάνει ευτυχισμένους.

Λόγω της μεγάλης χαράς που της δίνει η αγάπη του Χριστού η καρδιά των μοναχών είναι ανοιχτή για να αγαπά πολλούς ανθρώπους, ακόμη και εκείνους για τους οποίους λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται και φροντίζουν.

Το κάθε μοναχικό τάγμα έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χάρισμα: ενορατική ζωή, φροντίδα: των φτωχών, των αρρώστων, των φυλακισμένων, των μεταναστών και προσφύγων, εκπαίδευση των παιδιών, των νέων και των ενήλικων, την βοήθεια στην ποιμαντική ζωή των ενοριών, κλπ. Κλπ.

Το κάθε μοναχικό τάγμα έχει τη δική του πνευματικότητα την οποία τους ενέπνευσε ο  Ιδρυτής ή  Ιδρύτριάς τους. Έχουν τη δική τους ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση ή ακόμη και τη λαϊκή και απλή ένδυση.

Όλες οι μοναχές και οι μοναχοί ανεξάρτητα από το εδικό χάρισμα τους, έχουν και ένα κοινό χάρισμα που εκδηλώνει την εσωτερική τους γαλήνη και την αγάπη προς τον Θεό στον οποίο έχουν αφιερωθεί και στον άνθρωπο τον οποίο  υπηρετούν στο όνομα του Ιησού τον οποίο και αναγνωρίσουν στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου ανακήρυττα από  το δόγμα τους , το χρώμα τους και τη χώρας τους.  Αυτό το  κοινό χάρισμα είναι το συνεχές και διαχρονικό χαμόγελό τους ,που είναι η έκφραση της  χαρά που αισθάνονται όταν δοξάζουν το Θεό, υπηρετώντας τον άνθρωπο.

+Ν 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου