ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ

Προχθές το πρωί  ολοκληρώθηκε  η  Σύναξη του Συμβουλίου των 9 Καρδιναλίων  (C9).  Σύμφωνα  με ανακοίνωση  του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Greg Burke.

Οι Συνεδριάσεις  έγιναν από τη Δευτέρα 12  Σεπτεμβρίου 2016  έως και την Τετάρτη  14, με την παρουσία όλων των Καρδιναλίων που αποτελούν αυτό το Συμβούλιο  με μοναδική απουσία του Καρδιναλίου Laurent Monsengwo Pasinya, Αρχιεπισκόπου της Kinshasa, “λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν πάντα παρών , εκτός από την Τετάρτη το πρωί, κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Καρδινάλιοι  τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία μαζί με τον Άγιο Πατέρα.

Οι Συνεδριάσεις  ξεκινούσαν κάθε πρωί στις  9 και τελείωναν στις 12.30  και το απόγευμα άρχιζαν στις 4.30 και τελείωναν  στις 7 και ήταν σε μεγάλο μέρος αφιερωμένες στην περαιτέρω  μελέτη  του έργου των  Ρωμαϊκών Συνόδων της Κουρίας και ειδικά  στον τρόπο που οφείλουν να ασκούν το έργο τους  ώστε να είναι μια αληθινή υπηρεσία της Εκκλησίας.

«Ιδιαίτερα αυτή τη φορά – πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας  – η προσοχή  επικεντρώθηκε  στις Ρωμαϊκές  Συνόδους  για τον Ιερό Κλήρο , για τους Επισκόπους  και  για το Ποντιφικό Συμβούλιο  για την προώθηση  της Ενότητας των Χριστιανών».

Ο Καρδινάλιος  Marc Ouellet, Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους Επισκόπους, αναφέρθηκε  τόσο στις εργασίες της Συνόδου, στην οποία προεδρεύει, όσο και στην Ποντιφική Επιτροπή  και την Λατινική Αμερική.

Οι  Καρδινάλιοι  μελέτησαν  ευρέως  το θέμα:  «το πνευματικό και ποιμαντικό προφίλ του σημερινού Επισκόπου».

Στη συνέχεια  μελέτησαν το θέμα  της διπλωματικής υπηρεσίας  της Αγίας Έδρας  αναφερόμενοι στον τρόπο επιμόρφωση και στα  καθήκοντα των Αποστολικών Νουντσίων, με ιδιαίτερη αναφορά   στη μεγάλη τους ευθύνη  που έχουν κατά την επιλογή των υποψηφίων επισκόπων.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου