ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ

Προχθές το πρωί  ολοκληρώθηκε  η  Σύναξη του Συμβουλίου των 9 Καρδιναλίων  (C9).  Σύμφωνα  με ανακοίνωση  του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Greg Burke.

Οι Συνεδριάσεις  έγιναν από τη Δευτέρα 12  Σεπτεμβρίου 2016  έως και την Τετάρτη  14, με την παρουσία όλων των Καρδιναλίων που αποτελούν αυτό το Συμβούλιο  με μοναδική απουσία του Καρδιναλίου Laurent Monsengwo Pasinya, Αρχιεπισκόπου της Kinshasa, “λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν πάντα παρών , εκτός από την Τετάρτη το πρωί, κατά τη διάρκεια της Γενικής Ακρόασης. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Καρδινάλιοι  τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία μαζί με τον Άγιο Πατέρα.

Οι Συνεδριάσεις  ξεκινούσαν κάθε πρωί στις  9 και τελείωναν στις 12.30  και το απόγευμα άρχιζαν στις 4.30 και τελείωναν  στις 7 και ήταν σε μεγάλο μέρος αφιερωμένες στην περαιτέρω  μελέτη  του έργου των  Ρωμαϊκών Συνόδων της Κουρίας και ειδικά  στον τρόπο που οφείλουν να ασκούν το έργο τους  ώστε να είναι μια αληθινή υπηρεσία της Εκκλησίας.

«Ιδιαίτερα αυτή τη φορά – πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας  – η προσοχή  επικεντρώθηκε  στις Ρωμαϊκές  Συνόδους  για τον Ιερό Κλήρο , για τους Επισκόπους  και  για το Ποντιφικό Συμβούλιο  για την προώθηση  της Ενότητας των Χριστιανών».

Ο Καρδινάλιος  Marc Ouellet, Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τους Επισκόπους, αναφέρθηκε  τόσο στις εργασίες της Συνόδου, στην οποία προεδρεύει, όσο και στην Ποντιφική Επιτροπή  και την Λατινική Αμερική.

Οι  Καρδινάλιοι  μελέτησαν  ευρέως  το θέμα:  «το πνευματικό και ποιμαντικό προφίλ του σημερινού Επισκόπου».

Στη συνέχεια  μελέτησαν το θέμα  της διπλωματικής υπηρεσίας  της Αγίας Έδρας  αναφερόμενοι στον τρόπο επιμόρφωση και στα  καθήκοντα των Αποστολικών Νουντσίων, με ιδιαίτερη αναφορά   στη μεγάλη τους ευθύνη  που έχουν κατά την επιλογή των υποψηφίων επισκόπων.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου