Το σχέδιο επιστολής των Συνοδικών Πατέρων προς τους νέους όλου του κόσμου

Το σχέδιο επιστολής των Συνοδικών Πατέρων προς τους νέους όλου του κόσμου

Ο Σεβασμιότατος  Emmanuel Gobilliard, βοηθός Επίσκοπος της Λυών  στη Γαλλία και μέλος της ειδικής επιτροπής για τη σύνταξη «Επιστολής των Συνοδικών Πατέρων προς τους νέους όλου του κόσμου», διάβασε στην ολομέλεια  της Συνόδου  το σχέδιο της Επιστολής. Το κείμενο αυτό, που είναι ακόμη προσωρινό, κάνει έκκληση προς κάθε νέο προσφέροντάς του ελπίδα και θάρρος , με τη βεβαιότητα  ότι η Εκκλησία βαδίζει μαζί του. Στη συνέχεια εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους προς τους συντάκτες, οι 253 παρόντες Συνοδικοί Πατέρες  πρότειναν προσθήκες και τροποποιήσεις τόσο στο σχέδιο της Επιστολής όσο και στο σχέδιο του τελικού Κειμένου της Συνόδου, το οποίο και χαρακτήρισαν ως αρμονικά δομημένο.     

Η 19η Γενική Συνέλευση της Συνόδου άρχισε με την απαγγελία της Τρίτης Ώρας, και την ανάγνωση και μελέτη μιας περικοπής της Πρώτης Επιστολής του Αποστόλου Πέτρου, που είναι ένα κείμενο με πολλές απηχήσεις στο έργο της Συνόδου, όπως αναφέρθηκε από ένα Συνοδικό Πατέρα που είχε αναλάβει να παρουσιάσει σύντομη μελέτη της  περικοπής. Στην επιστολή αυτή ο Πέτρος  προτρέπει τους Χριστιανούς να «ζώσουν τη μέση του  νου τους», ή να κάνουν μια  σωστή πνευματική διάκριση ενόψει της απόφασης, αφήνοντας κάποια «υπνηλία», στην οποία – όπως  αναφέρθηκε, φαίνεται να βρίσκεται η Εκκλησία  σήμερα.  Από αυτό ξεκινά και η έκκληση να εγκαταλείψουμε τον όποιο κοσμικό κομφορμισμό, και να μην επηρεαζόμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινή γνώμη, που είναι πράγματι  αληθινές  «βομβιστικές επιθέσεις που εμποδίζουν την διάκριση», και την ανάληψη «δυναμικών αποφάσεων», διότι στην  πραγματικότητα η Σύνοδος ξεκινά στις ξεκινά 29 Οκτωβρίου», αφού ολοκληρώσει τις εργασίες της στην ολομέλεια.

Τέλος, όπως επισημάνθηκε,  αυτή η επιστολή του Πέτρου καταλήγει με μία προτροπή  προς τους ηλικιωμένους και τους νέους, όπως ακριβώς είναι και οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου