Το Ροδάριο βοηθά να ξεπεραστούν οι δυσκολίες

5

Το Ροδάριο βοηθά να ξεπεραστούν οι δυσκολίες

Το να στραφούμε στον Θεό μέσα από την προσευχή σε περιόδους ανάγκης είναι η καρδιά της σχέσης μας με τον Θεό. Βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο ο Θεός κάνει τον εαυτό του γνωστό σε όλους μας μέσω της πίστης: αυτό είναι ένα απόσπασμα από την ομιλία του Σεβασμιότατου John Fleming, επισκόπου της Killala, στην Ιρλανδία, κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος της επισκοπής στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας στου Knock. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, αλλά σε Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Η δύναμη της προσευχής

«Ένα μικρό σωματίδιο – είπε ο επίσκοπος – που άγγιξε κάθε πτυχή της ζωής μας», προκαλώντας «μια παγκόσμια καταστροφή» που σπάνια έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα. Αλλά πάντα, «σε στιγμές δυσκολίας και αγωνίας», πρόσθεσε ο Σεβασμιότατος Fleming, ο άνθρωπος στρέφεται στον Θεό για να ζητήσει τη βοήθειά Του και το κάνει ζητώντας τη μεσολάβηση της Παναγίας μέσω της απαγγελίας του Ροδαρίου. Μια προσευχή του οποίου το κλειδί «είναι απλότητα», τόνισε ο επίσκοπος της Killala, γιατί μπορεί να απαγγέλλεται οπουδήποτε: «Στο αυτοκίνητο ενώ οδηγούμε, με τα πόδια ενώ περπατάμε, στο σπίτι, μόνοι ή με την οικογένεια. Δεν χρειαζόμαστε ανοιχτές εκκλησίες για να απαγγέλλουμε το Ροδάριο: μπορούμε να προσευχόμαστε οπουδήποτε. «Ενώ αυτή η πανδημία συνεχίζει να μας κρατά δέσμιους – ο ιρλανδός ιεράρχης υπογράμμισε – παροτρύνω όλους να στραφούν στον Θεό και την Παναγία για το τέλος της έκτακτης ανάγκης της υγείας. Η προσευχή μας έκανε να ξεπεράσουμε μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Θα κάνει το ίδιο για εμάς σήμερα». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο ιός του Covid-19 στην Ιρλανδία έχει καταγράψει σχεδόν 38 χιλιάδες θετικά περιστατικά και πάνω από 1.800 θανάτους.

Σεβασμός της αξιοπρέπεια κάθε ζωής

Ο Σεβασμιότατος Fleming επίσης είπε πως η ανάμνηση του γεγονότος που χθες, στη χώρα, γιορτάστηκε η «Ημέρα της Ζωής», η οποία φέτος συμπίπτει με την 25η επέτειο της Εγκυκλίου του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β ‘, “Evangelium vitae”. Η «Ημέρα» λοιπόν θέλει να είναι ένας τρόπος να «ανανεωθεί η έκκληση της Εκκλησίας προς τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια κάθε ζωής, από τη σύλληψη έως τον φυσικό θάνατο». Ως εκ τούτου, η παρότρυνση του επισκόπου της Killala προς τις ενορίες, έτσι ώστε να είναι «χώροι καλωσορίσματος, όπου μπορούν να στηρίξουν τις εγκύους και να γιορτάσουν το πολύτιμο δώρο της ζωής».

Βρίσκεται στο County Mayo, στα βορειοδυτικά της Ιρλανδίας, το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας του Knock και βρίσκεται στο σημείο όπου η Παναγία εμφανίστηκε σε περίπου δεκαπέντε άτομα στις 21 Αυγούστου 1879. Ένα γεγονός που θεωρείται αυθεντικό από την Εκκλησία, τόσο πολύ που, με την πάροδο του χρόνου, το Προσκύνημα έγινε επίσης προορισμός για διεθνή προσκυνήματα. Αυτόν τον τόπο λατρείας επισκέφθηκε ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β ‘κατά τη διάρκεια του αποστολικού του ταξιδιού στην Ιρλανδία το 1979, για την εκατονταετία των εμφανίσεων και το 2018 από τον Πάπα Φραγκίσκο, με την ευκαιρία του αποστολικού του ταξιδιού στη χώρα για την Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών, στο Δουβλίνο.

Μετάφραση: π.Ιωάν.Σκλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου