Από το πολωνικό κοινοβούλιο: 2021 έτος Καρδινάλιου Wyszynski

Το πολωνικό κοινοβούλιο κηρύσσει το 2021 έτος Καρδινάλιου Wyszynski

Το_Πολωνικό_κοινοβούλιο.jpg

Ο Καρδινάλιος Στέφαν Βύσυνσκι, Καθολικός πρωτεύων της Πολωνίας από το 1948-1981, ήταν σύμβολο αντίστασης στο κομμουνιστικό καθεστώς και μια φιγούρα που ενώνει τη χώρα του.
Ο Καρδινάλιος Stefan Wyszynski (αριστερά) και ο τότε Καρδινάλιος Karol Józef Wojty, ο οποίος έγινε Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ‘το 1978.

(Φωτογραφία από KEYSTONE PICTURES USA / ZUMAPRESS / MAXPPP)

Το κοινοβούλιο της Πολωνίας ψήφισε να σηματοδοτήσει το 2021 ως φόρο τιμής στον Καρδινάλιο Stefan Wyszynski, μία από τις σημαντικότερες Καθολικές προσωπικότητες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που κυριαρχείται από τη συντηρητική πλειοψηφία, και η Γερουσία, όπου η αντιπολίτευση έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, και οι δύο έχουν εγκρίνει ψηφίσματα που επισημαίνουν τον θετικό ρόλο του τελευταίου καρδινάλιου κατά την κομμουνιστική εποχή. Ο εορτασμός σηματοδοτεί μια διπλή επέτειο στη ζωή του καρδινάλιου (1901-1981).
«Φέτος γιορτάζουμε την 120η επέτειο από τη γέννησή του και την 40η επέτειο του θανάτου του», δήλωσε ο Αντρέζι Σιμιενενέφσκι, επίτιμος επίσκοπος του Βρότσλαβ.

Πηγή: international. La croix.com

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου