«ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ “ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ»!

«ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ “ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ»!

Για την ακρίβεια “ Το πλυντήριο και η υπηρεσία ντους του Πάπα Φραγκίσκου”, δηλ. η δυνατότητα. όπως και στη Ρώμη από διετίας, σε φτωχούς της πόλης της Γένοβας να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να τα σιδερώσουν, χωρίς να πληρώσουν χρήματα, Καθημερινές ανάγκες, τόσο απαραίτητες γι ανθρώπους που ζουν στους δρόμους, χωρίς μόνιμη στέγη…
Αυτή είναι μια πρακτική εφαρμογή, ως συνέχεια του ιωβηλαίου έτους της ευσπλαχνίας η οποία εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της 25-10-2019 στην Piazza Durazzo, στο κέντρο της πόλης ,από τον Υπεύθυνο Φιλανθρωπίας του Πάπα, τον γνωστό και στη χώρα μας καρδινάλιο Konrad Krajewski. Τη διαχείριση του χώρου έχει το τοπικό τμήμα της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, που πρότεινε την ιδέα. Οι εταιρείες Procter & Gamble Italia και Whirlpool Corporation βοήθησαν στην υλοποίηση, προσφέροντας τα απαραίτητα μηχανήματα και εξασφαλίζοντας απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής .
” Ένας τόπος και μια υπηρεσία για άμεση υλοποίηση της αλληλεγγύης και ταυτόχρονα έξυπνη εφαρμογή της ευσπλαχνίας, για να επιστραφεί η αξιοπρέπεια σε ανθρώπους, αδελφούς και αδελφές μας, οι οποίο έχουν κληθεί, όπως όλοι μας, να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη πόλη “ αναφέρει ανακοίνωση του Υπεύθυνου Φιλανθρωπίας του Πάπα.
Ο Sergio Casali, από την Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στη Γένοβα, εξήγησε το ραδιοφωνικό σταθμό το Βατικανού ότι η λέξη κλειδί είναι η “ αξιοπρέπεια” Στην πόλη υπάρχουν 1000 άνθρωποι που ζουν στους δρόμους. Επιπλέον υπάρχουν ηλικιωμένοι και μετανάστες που ζουν σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας. Όλοι έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Να μπορούν να διατηρούνται καθαροί, να έχουν τα ρούχα που χρειάζονται και πλυντήρια για να τα πλύνουν. Η Γένοβα είναι λιμάνι, συγκεντρώνει πολύ κόσμο που πηγαινοέρχεται. Η παρουσία του Καρδιναλίου είναι η απόδειξη της εκκλησίας που αποδέχεται και δίνει μήνυμα πολιτικό, κοινωνικό και ανθρώπινο την πόλη μας, για να αναδιοργανωθεί. υπηρετώντας τους αδύνατους και εύθραυστους.
ΟΙ φτωχοί της πόλης έχουν ακούσει για το έργο του Πάπα για τους φτωχούς, που υλοποιείται μέσω του καρδινάλιου Krajewski. Φυσικά θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν άστεγοι και άνθρωποι που αναζητούν φαγητό στην πόλη. Αλλά αυτές οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο. Από την πείρα μας, σε ανάλογα έργα σε όλο τον κόσμο, δεν ξέρεις εκ των προτέρων πόσες ανάγκες θα καλύψεις. Πριν χρόνια αρχίσαμε να προσφέρουμε φαγητό, κοντά στο σημείο που άνοιξαν τα πλυντήρια και τα ντους.
Στην αρχή έρχονταν λίγοι, πλέον έρχονται καθημερινά 500 άτομα. Όχι μόνο για φαγητό αλλά για να συναντήσουν ανθρώπους και να μιλήσουν. Επομένως περιμένουμε κάποιες δεκάδες άτομα στην αρχή και, ανάλογα με την προσέλευση και τις ανάγκες τους, θα δούμε τι άλλο θα χρειαστεί στη συνέχεια
Μετά τα εγκαίνια, στην κοντινή Βασιλική της “ Santissima Annunziata” οι εθελοντές της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου και άστεγοι που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία προσωπικής συνάντησης και συζήτησης με τον καρδινάλιο Krajewsi. 

Πληροφόρηση και φωτογραφία ( από συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με άστεγους της Ρώμης) από Vatican News 25/10

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου