Το πλεόνασμα ψωμιού στους αναγκεμένους

Το πλεόνασμα ψωμιού στους αναγκεμένους

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε 350 panettone-χριστουγεννιάτικα τσουρέκια -τα οποία και θα παραδώσει για τα Χριστούγεννα, στους κρατούμενους της φυλακής Rebibbia – και «την πρόταση που απευθύνεται στους δήμους της Ιταλίας, να ρυθμίσουν και να αυτοματοποιήσουν, όπως ορίζει ο νόμος, την διανομή του πλεονάσματος ψωμιού στα κυλικεία της Caritas και των ενοριών που υποδέχονται άτομα των πόλεών μας που πεινούν».

Αυτές είναι οι «συγκεκριμένες δωρεές» που παρουσιάστηκαν στον Πάπα από τους εθνικούς εκπροσώπους της ιταλικής ένωσης αρτοποιών – ζαχαροπλαστών κατά τη διάρκεια της γενικής ακρόασης της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017, αναφέρει η ιταλική έκδοση του LOsservatore Romano.

Ο Fabio Albanesi, ένας «καλλιτέχνης αρτοποιός», δημιούργησε επίσης «ένα γλυπτό από ανακυκλωμένα κομμάτια ψωμιού που αναπαριστούν το πρόσωπο του Πάπα καθώς και παραστάσεις ενός ατόμου σε μια αναπηρική καρέκλα και ενός σκάφους φορτωμένου με μετανάστες».

Ο πρόεδρος της εθνικής ένωσης αρτοποιών – ζαχαροπλαστών, Davide Trombini, παρουσίασε επίσης στον Πάπα Φραγκίσκο ένα «panpapato», το οποίο φτιάχτηκε σύμφωνα με τη συνταγή του 16ου αιώνα των μοναχών της μονής της Ferrara.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου