«Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκο, σου κάνω δώρο μια ζωγραφιά».

«Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκο, σου κάνω δώρο μια ζωγραφιά».

 Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ η έκθεση που διοργανώθηκε στο Palidoro από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesù και από το περιοδικό «La Civiltà Cattolica» για τη στήριξη της φροντίδας των μικρών παιδιών που προέρχονται από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση που διοργανώθηκε από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesù και από το περιοδικό «La Civiltà Cattolica» εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στην έδρα του Palidoro, στα περίχωρα της Ρώμης, από τον Υπουργό του Κράτους, τον καρδινάλιο Pietro Parolin. Με τις ζωγραφιές που έχουν δωριθεί στον Πάπα, ξεκινά από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Αγίας Έδρας η εκστρατεία και η συγκέντρωση πόρων για τη στήριξη της φροντίδας και την υποδοχής των μικρών παιδιών που προέρχονται από όλο τον κόσμο, ένας έρανος που θα πραγματοποιηθεί κυρίως διαδικτυακά και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Εκατό ζωγραφιές για τον Πάπα

100 ζωγραφιές πιστοποιημένες από την Ειδική Γραμματεία της Αυτού Αγιότητας: Ο Φραγκίσκος δέχεται ως δώρο από κάθε γωνιά του κόσμου, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του και των συναντήσεών του, ζωγραφιές που γίνονται από παιδιά. Ως εκ τούτου και η απόφαση να τις εμπιστευθεί στο περιοδικό «La Civiltà Cattolica» με την επιθυμία να μετατραπούν σε ένα δώρο για άλλα παιδιά και να αποτελέσουν σημάδι αλληλεγγύης. «Ο Πάπας είναι τόσο καλός, αυτή η ζωγραφιά είναι ένα δώρο γι αυτόν». Είναι η αφιέρωση της Anna Maria, 5 ετών, πάνω στη ζωγραφιά που έστειλε στον Πάπα Φραγκίσκο.

Parolin: αλληλεγγύη για τα μικρά παιδιά

«Στη διεθνή δράση μας –  είπε ο καρδινάλιος Parolin – μια  προνομιούχα θέση καταλαμβάνει η προσοχή για τα μικρά παιδιά. Ένα πρωταρχικό καθήκον πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesù που ενώνει το πάθος της φιλανθρωπίας με τη νοημοσύνη της ιατρικής γνώσης. Υποστηρίζω τη δράση αυτή σημαίνει διευρύνω τα όρια της αλληλεγγύης: τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν δεκτοί σχεδόν 100 ασθενείς ανθρωπιστικού χαρακτήρα, προερχόμενοι από πάνω από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Εδώ λοιπόν, υπεισέρχονται και οι πρωτοβουλίες της συλλογής κεφαλαίων όπως η δική μας έκθεση: είναι ενέργειες που ζητούν να δώσουμε κάτι για να καταστεί δυνατή μια κατάλληλη φροντίδα για τα μικρά άρρωστα παιδιά που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, για να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Οι εισηγήσεις της Mariella Enoc και του πατέρα Spadaro

«Τα σχέδια αυτών των παιδιών – δηλώνει η Mariella Enoc, πρόεδρος του Νοσοκομείου Bambino Gesù – μας θυμίζουν ότι καθένας από εμάς είναι πολίτης όχι μόνο της χώρας του αλλά του κόσμου. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα για το νοσοκομείο του Πάπα που επιθυμεί να είναι, με τη βοήθεια όλων, ένας χώρος φροντίδας ανοιχτός σε όλα τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα σε εκείνα που τη χρειάζονται περισσότερο». «Τα μικρά παιδιά ζωγραφίζουν τον κόσμο και τον προσφέρουν στον Πάπα – δηλώνει ο πατέρας Antonio Spadaro, διευθυντής του περιοδικού La Civiltà Cattolica – αναπαριστώντας έναν κόσμο συναισθηματικό που δεν διαχωρίζει το συναίσθημα από τη λογική. Όπως υπενθυμίζει ο Πάπας Φραγκίσκος τα μικρά παιδιά χαμογελούν αυθόρμητα και κλαίνε αυθόρμητα, σε αντίθεση με τους ενήλικες. Ίσως το πιο προκλητικό μήνυμα που λαμβάνουμε κρατώντας στα χέρια αυτές τις πολύτιμες ζωγραφιές, είναι ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να μας διδάξουν εκ νέου, να χαμογελάμε και να κλαίμε».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως τα μέσα Φεβρουαρίου, και σχεδιάστηκε από την εταιρία παραγωγής «Studio Azzurro» η οποία φρόντισε και για τη παρουσίαση και την αναπαραγωγή βίντεο ορισμένων ζωγραφιών.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου