Το Πάσχα το εβραϊκό και το Πάσχα το χριστιανικό

Το Πάσχα το εβραϊκό και το Πάσχα το χριστιανικό

Χθες το μεσημέρι 4 Απριλίου 2019, ολοκληρώθηκε η τριήμερη πνευματική περισυλλογή των εφημερίων Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, της Επισκοπής Σύρου, Κρήτης και Χίου. Αυτή έγινε σε ένα λόφο του Πόρτο Άγιος Ιωάννης της Τήνου στο φιλόξενο ξενοδοχείο της οικογένειας Καρόλου Βιδάλη. ‘Ένα περιβάλλον τόσο κατάλληλο για πνευματική περισυλλογή στο οποίο συμβάλλει η άψογη, ευγενική και συμπαθής συμπεριφορά των ιδιοκτητών αυτής της εντυπωσιακής όασης.

Για τη φετινή μας περισυλλογή είχαμε επιλέξει τον π. Μάρκο Φώσκολο να μας συνοδεύει στην πνευματική μας αυτή περισυλλογή με τη γνωστή σε όλους  πνευματική  και θεολογική κατάρτιση του που πάντα συνοδεύεται από τη ρητορική του λόγου του. Ικανοποίησε απόλυτα όλους μας και η επιλογή μας δικαιώθηκε στο έπακρο.

Το θέμα που μας παρουσίασε ήταν «το Πάσχα το εβραϊκό και το Πάσχα το χριστιανικό». Το περιεχόμενο των ομιλιών εμπεριστατωμένο, ο τρόπος παρουσιάσεως άμεσος και κατανοητός και το αποτέλεσμα σίγουρα πνευματικά ωφέλιμο.

Είκοσι ένας εφημέριοι από την Τήνο, τη Σύρο, την Κρήτη, τη Χίο και από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους δύο Ιεράρχες μας, δημιουργήσαμε από την πρώτη ημέρα, όπως είναι φυσικό, μία αδελφική παρέα, που συνακροαστήκαμε, συμπροσευχθήκαμε με αποκορύφωμα την τέλεση της Ευχαριστίας και της Ακολουθίας μετανοίας και συμφάγαμε στο τραπέζι της αγάπης.

Ευχαριστούμε τον ομιλητή π. Μάρκο, τους δύο επισκόπους, όλους τους παρόντες εφημερίους αλλά και τους απόντες για τους οποίους δεν παραλείψαμε να προσευχηθούμε, τους πάντα χαμογελαστούς και εξυπηρετικούς ιδιοκτήτες και εργατικό προσωπικό του ξενοδοχείου και ευχόμαστε σε όλους καλό και Άγιο Πάσχα.

                 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου