Το παιδί και το σωσίβιο

Το παιδί και το σωσίβιο

Μόλις αφήνεις το σωσίβιο, μόλις σταματήσεις τις προσπάθειες να σώσεις τον εαυτό σου, σε κάθε χεριά γίνεσαι κυρίαρχος της θάλασσας, απολαμβάνεις  τη θαυμάσια θάλασσα.

Για να σου πως την αλήθεια, ενώ στη θάλασσα διασκέδαζα παρακολουθώντας  πως μια μητέρα μαθαίνει το παιδία της να κολυμπά, πήρα ένα ωραίο μάθημα της ζωής. Παρατηρούσα  ότι το παιδί, μόλις έλκανε μερικές χεριές, ήταν τόσο φοβισμένο  που αναγκαζόταν να σφίγγει  το σωσίβιό του….

Η μητέρα του άφηνε να είναι  γαντζωμένο  στο σωσίβιο  και απομακρυνόταν μερικά μέτρα. Από κείνο το σημείο του έλεγε  να κολυμπά μέχρι το σημείο που βρισκόταν εκείνη….Το παιδί μετά από  πολλές προσπάθειες, τελικά ο μικρός  ένιωθε τόση σιγουριά  που άφηνε το σωσίβιο  και διέσχιζε την απόσταση που τον χώριζε από τη μητέρα του.

Το ότι απομακρυνόταν από τη μητέρα του  και η άσκηση εμπιστοσύνης του παιδιού  επέτρεπαν  στο μικρό να ξεκολλά  από  το σωσίβιο, και να διανύει αποστάσεις όλο και πιο μεγάλες. Δηλαδή  για να μάθει να κολυμπά έπρεπε να αφήνει το σωσίβιο  συνεχώς και συχνά  και βουτά μέσα στην εμπιστοσύνη που του ενέπνεε η παρουσία της μητέρας του.

Για να μάθει το παιδί να κολυμπά χωρίς σωσίβιο  ο Θεός του πρόσφερε τη σιγουριά της παρουσίας της μητέρας του, σε μένα  και σε σένα για να μάθουμε να κολυμπούμε σ΄ Εκείνον, μας διδάσκει  να ελευθερωθούμε από τον εαυτό μας και τον εγωισμό μας  δίνοντας μας ένα πλησίον που οφείλουμε να αγαπούμε κάθε στιγμή.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου