Το όνειρό μας είναι να δημιουργήσουμε κοινωνία

Το όνειρό μας είναι να δημιουργήσουμε κοινωνία

Έφθασαν από όλο τον κόσμο και συναντήθηκαν στην αίθουσα του Βατικανού – Παύλος 6ος.

 Υπάρχουν περισσότεροι από 550 από αυτούς και είναι υπεύθυνοι για την Καθολική χαρισματική ανανέωση. Θέλουν να προσευχηθούν μαζί και να ακούσουν το Άγιο Πνεύμα εν αναμονή της επίσημης έναρξης του Θεσμού που ονομάζεται «Χάρις», και έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 9 Ιουνίου, ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ. Εκφράζοντας την επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, η Χάρις (Καθολική Charismatic Renewal International Service) σηματοδοτεί μια νέα σκηνή για την Καθολική χαρισματική ανανέωση ως ρεύμα χάριτος στην καρδιά της Εκκλησίας.

Ο θεσμός «Χάρις»

Πρόκειται για «πρωτοβουλία κοινωνίας»  μεταξύ όλων των πραγματικοτήτων της Καθολικής Χαρισματικής Ανανέωσης η οποία, στον κόσμο, σήμερα έχει πάνω από 120 εκατομμύρια Καθολικούς που ζουν την εμπειρία του βαπτίσματος εν Πνεύματι Αγίω σε ομάδες προσευχής, σε κοινότητες, σε σχολές ευαγγελισμού, σε δίκτυα μαζικής επικοινωνίας και με  διάφορα εκκλησιαστικά  διακονήματα.

Ανανέωση ως ρεύμα χάριτος

"Το όνειρό μας είναι να κάνουμε ό, τι μας ζήτησε ο Πάπας", εξηγεί στη συνέντευξη του, ο Jean-Luc Moens, ο Βέλγος καθηγητής που ορίστηκε ως συντονιστής του θεσμού «Χάρις». "Μιλάει για τη χαρισματική ανανέωση ως ρεύμα χάριτος στην Εκκλησία, παίρνοντας την έκφραση του Καρδιναλίου Σουένενς, ο οποίος ήθελε να τονίσει ότι η Χαρισματική Ανανέωση δεν είναι ένα κίνημα, διότι – όπως συνεχίζει ο καθηγητής – σε ένα κίνημα υπάρχει εγγραφή, υπάρχει το μέσα και το έξω. Ένα ρεύμα χάριτος είναι κάτι άλλο. Ο Καρδινάλιος έκανε τη σύγκριση με το ρεύμα του Κόλπου στον Ατλαντικό που θερμαίνει ολόκληρο τον ωκεανό και στη συνέχεια εξαφανίζεται. "Έτσι ίσως πω κάτι πολύ περίεργο, αλλά – καταλήγει – το όνειρό μας είναι να εξαφανιστεί όταν ολόκληρη η Εκκλησία έχει ανακαλύψει το βάπτισμα «εν Πνεύματι Αγίω".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

6η Κυριακή του Έτους

  ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 31 [30], 3-4) Ας είσαι για μένα οχυρωμένο κάστρο, και τόπος καταφυγής, για να με σώσεις. Επειδή εσύ είσαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου