Το μυστικό της χαράς είναι να ζούμε για να υπηρετούμε

Το μυστικό της χαράς είναι να ζούμε για να υπηρετούμε

Στο  πρόσφατο tweet, ο Πάπας Φραγκίσκος υποδεικνύει ένα δρόμο, αυτό της υπηρεσίας: « Η ζωή μας διαχέει φως,  όταν την καταναλώνουμε  στην υπηρεσία. Το μυστικό της χαράς είναι να ζούμε για να υπηρετούμε”

Οφείλουμε να υπηρετούμε τους φτωχούς, τους αποτυχημένους, τους περιθωριακούς. Για τον Πάπα Φραγκίσκο  είναι η λογική του να υπηρετούμε και όχι του να υπηρετούμαστε που γεμίζει την καρδιά μας από χαρά.

Το να υπηρετούμε σημαίνει να  αφήνουμε τη ζωή μας να μοιάζει με εκείνη του Ιησού , είναι να έχουμε τα ίδια  αισθήματα του Ιησού και τις δικές τους σκέψεις , να κάνουμε τα δικά του έργα.. Η ζωή του Ιησού είναι για τους άλλους . Είναι μια ζωή υπηρεσίας”.

Η αληθινή εξουσία είναι η υπηρεσία

Ένας άλλος κεντρικός κόμβος είναι ο συσχετισμός μεταξύ  εξουσίας  και υπηρεσίας.  Ο Ιησούς «δεν ήρθε να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει». "Και η υπηρεσία του ήταν ακριβώς μια υπηρεσία του σταυρού: δέχτηκε το θάνατο, το θάνατο του σταυρού για μας, για να  μας υπηρετήσει και να μας σώσει ».

Υπηρετείτε μην υπηρετείστε

Δεν πρέπει να υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες αντί να υπηρετούμε  τους άλλους, χρησιμοποιούμε άλλους.  Δυστυχώς όμως υπάρχουν ακόμη και  άνθρωποι της Εκκλησίας που συνδέονται με τα χρήματα.» "Αντί να υπηρετούν χρησιμοποιούν την Εκκλησία", για καθιστώντας την  "επιχειρηματική" και "χλιαρή".

Η εξυπηρέτηση σημαίνει καλωσόρισμα

Τι σημαίνει να υπηρετείτε; «Η εξυπηρέτηση σημαίνει να υποδεχόμαστε  με χαρά το άτομο που φτάνει σε μας.Σημαίνει να σκύβουμε πάνω σ’ αυτούς που έχουν  ανάγκη και να  τους τείνουμε τα χέρια, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς φόβο, με τρυφερότητα και κατανόηση, καθώς ο Ιησούς έσκυψε και έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων. Να υπηρετούμε σημαίνει  να εργαζόμαστε  μαζί με τους,  δίπλα στους αναγκεμένους, να δημιουργούμε μαζί τους ανθρώπινες σχέσεις και εγγύτητας, δεσμούς αλληλεγγύης  και αγάπης».

Ο χριστιανός υπάρχει για να υπηρετήσει

Υπάρχει ένας κανόνας, ο οποίος πρέπει να ισχύει σε όλη τη ζωή μας: «ο χριστιανός υπάρχει για να υπηρετεί και όχι για να υπηρετείται». Πολλοί άνδρες και γυναίκες στην ιστορία που έλαβαν σοβαρά αυτή την αρχή άφησαν "ίχνη αληθινών χριστιανών: αγάπης και υπηρεσίας".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου