Το μικρό σπίτι των θαυμάτων

Το μικρό σπίτι των θαυμάτων


Οτιδήποτε έβρισκε δίπλα από την ομπρέλα στην αμουδιά, ή στη γύρω περιοχή, το Παυλάκι το πήγαινε στη μαμά…
Δεν έμπαινε στο κόπο να ασχοληθεί εάν αυτό που κουβαλούσε, ήταν κάτι πολύτιμο ή μια ανοησία, αν το μικρό αυτό σπασμένο κομμάτι, το χαρτονάκι, το κομμάτι φελλού ήταν αξίας ή για πέταμα…
Τον παρακολουθούσα… έβλεπα ότι, οτιδήποτε συνέλεγε από την παραλία, έτρεχε στη μαμά, κοιτάζοντάς την για να της αποσπάσει μια χειρονομία, μια λέξη θαυμασμού, ένα κομπλιμέντο, αλλά κυρίως ένα ευχαριστώ με ένα χαμογελαστό και ευχαριστημένο βλέμμα. Οι αντιδράσεις ικανοποίησης και έκπληξης της μαμάς του έδιναν ενέργεια για να τρέξει και να ψάξει για νέους «θησαυρούς».
Αλλά η φαντασία, η αγάπη της μαμάς εφηύρε το πιο όμορφο δώρο: ένα μικρό σπιτάκι φτιαγμένο με όλες τις ανοησίες, τα μικροπράγματα, τα τιποτένια πράγματα που ο μικρός της παρουσίαζε. Από καιρό σε καιρό, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του μικρού σπιτιού, η μαμά έδειχνε στο Παυλάκι τη θέση που «τα τιποτένια πράγματα» θα καταλάμβαναν στο κτήριο που έχτιζε, «στο σπιτάκι των θαυμάτων».
Ο μικρός, για την κατασκευή του σπιτιού των θαυμάτων, δεν έχει πολύτιμα πράγματα για να φέρει, ούτε η μαμά του τα ζητά… έχει μόνο να προσφέρει ότι της έδινε στο χέρι. Μικρά πραγματάκια, αλλά «προσφερόμενα» από το παιδί της, μετατρεπόντουσαν σε «θαύματα» από τα μητρικά χέρια.
Εσύ κι εγώ δεν έχουμε να φέρουμε στο Θεό πράγματα ποιος ξέρει τι σημασίας ή αξίας, ούτε ο Θεός μας τα ζητά. Αλλά έχουμε πολλά να του δώσουμε στο χέρι, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, τις αμαρτίες μας, τις αδυναμίες μας, την ευθραυστότητά μας, τα κενά μας.
Με αυτές τις άθλιες «προσφορές» προς τον Πατέρα μας, πρώτα απ’ όλα αποκαθιστούμε, εδραιώνουμε τις σχέσεις με Εκείνον ενδυναμώνοντας την χαρούμενη έκπληξή του και στη συνέχεια, μια μέρα, Εκείνος θα μας καλέσει να επισκεφτούμε και να κατοικήσουμε σε εκείνο το σπίτι που μπόρεσε να κατασκευάσει στον Παράδεισο χάρη στα «μίζερα πράγματα» που του δώσαμε: αυτό είναι το «μικρό σπίτι της ευσπλαχνίας».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου