Το κείμενο βάση της Συνόδου των επισκόπων για τη νεολαία

Το κείμενο βάση της Συνόδου των επισκόπων για τη νεολαία

Στις 7 και 8 Μαΐου, έλαβε χώρα στο Βατικανό η τέταρτη συνάντηση του 16ου τακτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας της Συνόδου των Επισκόπων, υπό την προεδρία του Πάπα Φραγκίσκου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα, καρδιναλίου Lorenzo Baldisseri. Σύμφωνα με τον χαιρετισμό ο καρδινάλιος ευχαρίστησε τον Πάπα για την παρουσία του και ακολούθησε η σύμφωνη πορεία ενόψει της 15ης γενικής τακτικής συνέλευσης. Ο γενικός γραμματέας επικεντρώθηκε ιδιαίτερα, στην προετοιμασία του σχεδίου του Instrumentum laboris, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών οι οποίοι συνέλεξαν το προσφερόμενο υλικό από πέντε πηγές: τις απαντήσεις του τελικού ερωτηματολογίου του Προπαρασκευαστικού Εγγράφου από μέρος των Οργανισμών στους οποίους είχε χορηγηθεί το δικαίωμα, οι απαντήσεις στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο προς τους νέους, οι εργασίες του διεθνούς Ιεροσπουδαστηρίου για την κατάσταση της νεολαίας που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2017, οι μεμονωμένες παρατηρήσεις  που ελεύθερα έλαβαν από ιδιώτες και ομάδες, το Τελικό Έγγραφο της προ-συνοδικής συνάντησης που διεξήχθη από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου 2018. Σε αυτή την εκδήλωση ο Καρδινάλιος Baldisseri έκανε αναφορά τονίζοντας τη ζωντανή συμμετοχή των νέων οι οποίοι προέρχονταν από διάφορα μέρη του κόσμου εκπροσωπώντας διάφορα εκκλησιαστικά και εξωεκκλησιαστικά περιβάλλοντα.

Εγκρίθηκε το Κείμενο βάση

Μετά την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα παρουσιάστηκε το σχέδιο του Κειμένου βάση, το κύριο θέμα της συνάντησης. Το κείμενο προκάλεσε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, με τη μορφή προτάσεων και παρατηρήσεων που συμπεριλήφθησαν στο έγγραφο, για να παράσχει στους Πατέρες της Συνόδου ένα πιο κατάλληλο εργαλείο για τη συζήτηση στην Ολομέλεια. Το τροποποιημένο κείμενο εγκρίθηκε από όλους τους συμμετέχοντες.

Η Συνάντηση διεξήχθη σε αδελφικό κλίμα

Τα Μέλη του Τακτικού Συμβουλίου συζήτησαν ορισμένες πτυχές και οργανωτικά κριτήρια της Συνόδου των Επισκόπων και της επικείμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Η σχετική επικοινωνία του σεβασμιότατου Fabio Fabene, Υπό – Γραμματέα της Συνόδου των Επισκόπων ακολουθήθηκε από μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Στο τέλος, ο Άγιος Πατέρας ευχαρίστησε τα Μέλη του Συμβουλίου και τους συμμετέχοντες για τη συνεισφορά τους και για το πνεύμα αδελφικής κοινωνίας μέσα στο οποίο διεξήχθη η Συνάντηση.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου