Το κάθε σπίτι να είναι ένα σχολείο Ευαγγελίου

Το κάθε σπίτι να είναι ένα σχολείο Ευαγγελίου

Μια μαρτυρία της οποίας ο κόσμος έχει τόση ανάγκη

Αυτή  είναι η σκέψη  που ο Πάπας απεύθυνε  σε όσους συμμετέχουν στο 11ο  προσκύνημα  των οικογενειών, που διοργάνωσε το κίνημα «Ανανέωση του Πνεύματος», σε συνεργασία  με την Εκκλησιαστική Επαρχία της Πομπηίας, το εθνικό Γραφείο για την ποιμαντική της οικογένειας  της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ιταλίας  και το Φόρουμ  των οικογενειών, όπως επίσης  κα την Ρωμαϊκή Σύνοδο για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή. “Η οικογένεια είναι ζωντανή! Ζήτω η οικογένεια!”, αυτή είναι η κραυγή  που ο Άγιος Πατέρας εύχεται  να ακουστεί δυνατά  στη διάρκεια της Συνάντησης για προσευχή  μεταξύ των γονιών και των παιδιών, των παππούδων  και των εγγονών  που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, η οποία είναι η συνέχεια της παγκόσμιας συνάντησης η των οικογενειών που έγινε στην Ιρλανδία τον περασμένο Αύγουστο.

Να προσέξουμε και πάλι  στον πρωταθλητισμό της οικογένειας

“Κάθε σπίτι να γίνει ένα σχολείο του Ευαγγελίου της οικογένειας, σχολείο  πιστότητας και ειλικρίνειας, ειρήνης, συγνώμης, ακοής , συμφιλίωσης , κοινωνίας και  αλληλεγγύης”. Με αυτό τον τρόπο ο Πάπας απευθύνθηκε  στις οικογένειες  που χθες  έλαβαν μέρος  στο προσκύνημα  που έγινε  κάτω από το βλέμμα της Μακαρίας Αειπαρθένου Μαρίας του Ροδαρίου, στην οποία αφιερώθηκε  η προσευχή  του Ροδαρίου της οικογένειας, εμψυχωμένο  και μελετημένο  πάνω στα επτά από τα είκοσι μυστήρια. Ο Πάπας εύχεται, επίσης αυτό το προσκύνημα  “θα επικεντρώσει την προσοχή του άνω στον εκκλησιαστικό και κοινωνικό  πρωταθλητισμό της οικογένειας” με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθηθεί  και πάλι όλο και πιο πολύ στον κόσμο  ο πολιτισμός  της ζωής και του ανθρώπου  με την “ακέραιη και μεταφυσική αξιοπρέπεια του”.

Μια ιδιαίτερη προσοχή  στις πιο «εύθραυστες» οικογένειες

Ο Άγιος Πατέρας  καλεί  επίσης  να συνοδεύονται  με ιδιαίτερη φροντίδα οι πιο «εύθραυστες» οι οικογένειες,, “εκείνες που ζουν το δράμα  του χωρισμού,  τις πιο φτωχές. Εκείνες  που δεν βρίσκουν εργασία ή που είχαν και την έχασαν, εκείνες που είναι εξαναγκασμένες  στην προσφυγιά και μετανάστευση , ή που έχουν κτυπηθεί από σύμφορές, εκείνες που είναι πληγωμένες από  θλίψεις και πένθη”. Με τον ίδιο τρόπο ο Ποντίφικας  ζητά επίσης να μη ξεχνούμε  στις οικογένειες, τους  συζύγους, τους νέους, τους ηλικιωμένους  – του αρραβωνιασμένους, τις χήρες και τους χήρους.

Το προσκύνημα κάτω από τα μητρικά βλέμματα της Παναγίας

Χθες βρέθηκαν πάρα πολλοί στο Scafatiγια να δώσουν μαρτυρία της ομορφιάς της οικογένειας  και να υπερασπιστούν την ιερότητά της. Εκεί μετά από στιγμές προσευχής, μουσικής και τραγουδιών αλλά   και  προσωπικές μαρτυρίες  πολλών οικογενειών, έγιναν και παρεμβάσεις  από μερικούς παρόντες φιλοξενούμενους  όπως ήταν: οι Επίσκοποι  του  Ascoli Piceno και της  Nola, Σεβασμιότατος  Giovanni D’ Ercole και Σεβασμιότατος  Francesco Marino, οι πρόεδροι τους κινήματος της Ανανέωσης του Πνεύματος  και του Φόρουμ  των Οικογενειών, Salvatore Martinezκαι  Gigi De Palo, ο Διευθυντής του εθνικού Γραφείου  για την ποιμαντική της οικογένειας της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ιταλίας, donPaoloGentili.

Η πράξη αφιέρωσης στη Μητέρα Παναγία

Οι  Προσκυνητές μετά την απαγγελία του Ροζαρίου  κατευθύνθηκαν προς την Πομπηία όπου έγιναν δεκτοί από τον Επίσκοπο  της Κωμόπολης, Σεβασμιότατο  Tommaso Caputo.Μετά την πράξη αφιέρωσης στην Παναγία των οικογενειών  και των  εφήβων και παιδιών  για την έναρξη  του νέου σχολικού έτους και το προσκύνημα ολοκληρώθηκε με την τέλεση  της Θείας Λειτουργίας στην οποία προΐστατο ο Καρδινάλιος  Crescenzio Pepe, Αρχιεπίσκοπος – Μητροπολίτης της Νεάπολης.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου