Το Γραφείο φιλανθρωπίας του Πάπα κατά την επίσκεψή του στους μετανάστες του Diciotti

Το Γραφείο φιλανθρωπίας του Πάπα κατά την επίσκεψή του στους μετανάστες του Diciotti

Η ευλογία και ο χαιρετισμός από μέρους του Πάπα είναι τα δώρα που μετέφερε ο καρδινάλιος Konrad Krajewski, Υπεύθυνος του Γραφείου Φιλανθρωπίας της Αυτού Αγιότητας, στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο «Mondo Migliore” di Rocca di Papa.

Η αγάπη του Πάπα προς τους μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Σικελία από το πλοίο Diciotti και φιλοξενούνται στο Κέντρο Mondo Migliore di Rocca di Papa, έχει το πρόσωπο του καρδιναλίου Konrad Krajewski.

Ο χαιρετισμός προς τους μετανάστες

Σήμερα – αναφέρει ένα ανακοινωθέν της του Γραφείου Φιλανθρωπίας – ο καρδινάλιος μετέβη στον οργανισμό, κοντά στη Ρώμη, «για να μεταφέρει τον χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα» στους μετανάστες οι οποίοι τις επόμενες ώρες και ημέρες θα φύγουν από εκεί για να φιλοξενηθούν στις διάφορες ιταλικές επισκοπικές διοικήσεις. Τον καρδινάλιο Krajewski, συνόδευσε ο διευθυντής της Caritas Italiana, σεβασμιότατος Francesco Soddu.

Το γεύμα και τα δώρα για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Φιλανθρωπίας γευμάτισε με σχεδόν 340 φιλοξενούμενους του Κέντρου, με τους μετανάστες που ακόμη παραμένουν εκεί, με τους εργαζόμενους και στη συνέχεια συναντήθηκε με σχεδόν 40 εθελοντές οι οποίοι, αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εργάστηκαν για να οργανώσουν την αναχώρηση αυτών των παιδιών. Ο καρδινάλιος τους έδωσε επίσης «μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία έγινε αποδεκτή – αναφέρει το ανακοινωθέν – με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά». Δεν έλειψαν τα δώρα για τον Ποντίφικα: δύο μικρά παιδιά από τη Συρία δώρισαν ένα πορτρέτο που έκαναν τα ίδια μαζί με μια γυναίκα μουσουλμάνα, μια εικόνα της Παναγίας φτιαγμένη με το βελονάκι.

Είκοσι χιλιάδες παγωτά για τους φτωχούς

Στο ανακοινωθέν του Γραφείου Φιλανθρωπίας σημειώνεται επίσης ότι σήμερα, μοιράστηκαν περίπου 20 χιλιάδες παγωτά σε χώρους φιλοξενίας και εστίασης των φτωχών της Ρώμης, τα παγωτά πρόσφερε ένα εργοστάσιο που ήθελε να τα μοιράσει στους πιο αναγκεμένους. Χίλια τριακόσια παγωτά έφτασαν επίσης και στο Κέντρο «Mondo Migliore» di Rocca di Papa.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου