Το Γραφείο φιλανθρωπίας του Πάπα κατά την επίσκεψή του στους μετανάστες του Diciotti

Το Γραφείο φιλανθρωπίας του Πάπα κατά την επίσκεψή του στους μετανάστες του Diciotti

Η ευλογία και ο χαιρετισμός από μέρους του Πάπα είναι τα δώρα που μετέφερε ο καρδινάλιος Konrad Krajewski, Υπεύθυνος του Γραφείου Φιλανθρωπίας της Αυτού Αγιότητας, στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο «Mondo Migliore” di Rocca di Papa.

Η αγάπη του Πάπα προς τους μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Σικελία από το πλοίο Diciotti και φιλοξενούνται στο Κέντρο Mondo Migliore di Rocca di Papa, έχει το πρόσωπο του καρδιναλίου Konrad Krajewski.

Ο χαιρετισμός προς τους μετανάστες

Σήμερα – αναφέρει ένα ανακοινωθέν της του Γραφείου Φιλανθρωπίας – ο καρδινάλιος μετέβη στον οργανισμό, κοντά στη Ρώμη, «για να μεταφέρει τον χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα» στους μετανάστες οι οποίοι τις επόμενες ώρες και ημέρες θα φύγουν από εκεί για να φιλοξενηθούν στις διάφορες ιταλικές επισκοπικές διοικήσεις. Τον καρδινάλιο Krajewski, συνόδευσε ο διευθυντής της Caritas Italiana, σεβασμιότατος Francesco Soddu.

Το γεύμα και τα δώρα για τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Φιλανθρωπίας γευμάτισε με σχεδόν 340 φιλοξενούμενους του Κέντρου, με τους μετανάστες που ακόμη παραμένουν εκεί, με τους εργαζόμενους και στη συνέχεια συναντήθηκε με σχεδόν 40 εθελοντές οι οποίοι, αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εργάστηκαν για να οργανώσουν την αναχώρηση αυτών των παιδιών. Ο καρδινάλιος τους έδωσε επίσης «μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία έγινε αποδεκτή – αναφέρει το ανακοινωθέν – με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά». Δεν έλειψαν τα δώρα για τον Ποντίφικα: δύο μικρά παιδιά από τη Συρία δώρισαν ένα πορτρέτο που έκαναν τα ίδια μαζί με μια γυναίκα μουσουλμάνα, μια εικόνα της Παναγίας φτιαγμένη με το βελονάκι.

Είκοσι χιλιάδες παγωτά για τους φτωχούς

Στο ανακοινωθέν του Γραφείου Φιλανθρωπίας σημειώνεται επίσης ότι σήμερα, μοιράστηκαν περίπου 20 χιλιάδες παγωτά σε χώρους φιλοξενίας και εστίασης των φτωχών της Ρώμης, τα παγωτά πρόσφερε ένα εργοστάσιο που ήθελε να τα μοιράσει στους πιο αναγκεμένους. Χίλια τριακόσια παγωτά έφτασαν επίσης και στο Κέντρο «Mondo Migliore» di Rocca di Papa.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου