Ποιμένες (εν ονόματι) του Καλού Ποιμένα

Ποιμένες (εν ονόματι) του Καλού Ποιμένα

Ω Ιερείς, είσθε το πιο διακεκριμένο μέρος του Μυστικού Σώματος του Χριστού. Είστε τα μάτια, το στόμα, η γλώσσα και η καρδιά της εκκλησίας του Χριστού, ή  πιο σωστά, είστε τα μάτια, το στόμα, η γλώσσα και η καρδιά του ίδιου του Χριστού.

Είστε τα μάτια Του, διότι μέσω εσάς ο Καλός Βοσκός αγρυπνεί αδιάκοπα πάνω στο ποίμνιό Του. Δια μέσου εσάς φωτίζει και οδηγεί. Δια μέσου εσάς κλαίει για τα πρόβατα που έπεσαν στην παγίδα του Λύκου.

Είστε το στόμα Του και η γλώσσα Του. Δια μέσου εσάς μιλά στους ανθρώπους και συνεχίζει να αναγγέλλει τον ίδιο Λόγο και το ίδιο Ευαγγέλιο που δίδαξε ο ίδιος όταν ήταν εδώ στη γη.

Είστε η καρδιά Του. Δια μέσου εσάς δίνει την αληθινή ζωή, τη ζωή της χάρης στη γη και τη ζωή της δόξας του ουρανού και σ’ όλα τα αληθινά μέλη του σώματός Του. Ο Υιός του Θεού σας κάνει μετόχους μαζί του στις πιο ξεχωριστές αρετές και στις πιο θεϊκές του ενέργειες: διότι σας κάνει κοινωνούς  της μεσιτείας μεταξύ Θεού και ανθρωπότητας, του αξιώματος του δικαστή στο σύμπαν και της αποστολής να σώσει τον κόσμο και πολλά άλλα υπέροχα δώρα με τα οποία σας στόλισε. Σας δίνει την εξουσία να προσφέρετε μαζί του στον Πατέρα του, την ίδια θυσία που εκείνος πρόσφερε πάνω στο Σταυρό και που μας προσφέρει καθημερινά στην Αγία Τράπεζα που είναι η πιο μεγάλη και η πιο Άγια Πράξη που έγινε ποτέ και μπορεί να γίνει πάνω στη γη.

Αγ. Ιωάννης Eudes

Μετάφραση:πμβ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου