ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γνωστό πώς αντιμετωπίζει την επίθεση της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας. Ο αρμόδιος καθολικός Ιεράρχης της χώρας είναι προφανές ότι τα βλέπει διαφορετικά, αλλά αισθάνεται, ίσως, ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει διπλωματική «γλώσσα» με χριστιανικές παραμέτρους. Η ακριβής μετάφραση έχει ως εξής :
Ο Σεβασμιότατος Timothy Broglio, Αρχιεπίσκοπος για τις Στρατιωτικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και Επικεφαλής της Επιτροπής των Καθολικών Επισκόπων για τη Διεθνή Δικαιοσύνη και Ειρήνη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη αναθέρμανση της βίας στη βορειοανατολική Συρία.
« Την τελευταία βδομάδα είμαστε μάρτυρες νέας στρατιωτικής δράσης στη Συρία. Εκτιμάται ότι, εξαιτίας αυτής της κατάστασης πάνω από 100.000 άνθρωποι
εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Αναμφίβολα οι στρατιωτικές δράσεις θα προκαλέσουν περαιτέρω αστάθεια, βία και έλλειψη αγαθών, που θα επιδεινώσουν την ήδη εύθραυστη ανθρωπιστική κατάσταση στη βορειανατολική Συρία και στο Βόρειο Ιράκ. Οι Χριστιανοί της περιοχής και άλλες θρησκευτικές μειονότητες που ζουν εκεί, από δυο χιλιάδες χρόνια, κινδυνεύουν να πάψουν να υπάρχουν.
Κάνω έκκληση στους τοπικούς και διεθνείς παράγοντες αυτής της περίπλοκης σύρραξης να προσπαθήσουν να φέρουν ειρήνη που θα σταματήσει τη βία και να υπάρξει διάλογος που θα αντιμετωπίσει τις συγκρούσεις.
Προσκαλώ όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως να απευθύνουμε έκκληση προς τον Κύριο, τον Πρίγκηπα της Ειρήνης, ώστε να επικρατήσουν πραγματικές λύσεις και σταθερότητα και να προετοιμασθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες του νέου κύματος προσφύγων »

Ανακοίνωση και «σήμα» από την ιστοσελίδα της Συνόδου Επισκόπων ΗΠΑ
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου