Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό

7

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό

Πρόσβαση των φτωχών στο εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό όταν αυτό γίνει διαθέσιμο, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι η πανδημία «έχει αποκαλύψει τα δεινά που βιώνουν οι φτωχοί και τις μεγάλες ανισότητες που κυριαρχούν στον κόσμο».
«Πόσο λυπηρό θα είναι αν η πρόσβαση στο εμβόλιο για τον Covid-19 γίνει ένα πρoνόμιο πλουσίων. Θα είναι στενάχωρο αν το εμβόλιο αποτελέσει ιδιοκτησία εκείνου ή του άλλου έθνους και δεν καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό», προσέθεσε ο Ποντίφικας στην εβδομαδιαία του ομιλία προς τους πιστούς.
«Από τη μία πλευρά, είναι απαραίτητο να βρεθεί η θεραπεία για τον μικρό αλλά τρομερό ιό, ο οποίος έχει γονατίσει ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος.
«Από την άλλη πλευρά, πρέπει να θεραπεύσουμε έναν τεράστιο ιό, αυτόν την κοινωνικής αδικίας, της ανισότητας στις ευκαιρίες, της περιθωριοποίησης και της απουσίας προστασίας των πιο αδύναμων», συμπλήρωσε ο Ποντίφικας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου