Το ελικόπτερο που του αξίζει ένα αεροδρόμιο!

Το ελικόπτερο που του αξίζει ένα αεροδρόμιο!


Από αρκετά χρόνια άκουγα ένα Τηνιακό φίλο μου, να μου λέει: Ο κουνιάδος μου ετοιμάζει ένα ελικόπτερο. Περνά ώρες, μέρες, μήνες χρόνια μέσα στο γκαράζ του σπιτιού του και το έχει βάλει πείσμα να το κατασκευάσει.

Η πληροφορία με εντυπωσίασε και μου πολύ μου άρεσε.

Κάθε τόσο, ο φίλος μου έδινε πληροφορίες από μόνος για την πορεία της κατασκευής και άλλες πάλι φορές απαντούσε στις δικές μου ερωτήσεις που ήταν αποτέλεσμα θαυμασμού μου γι’ αυτή την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία. Για σκέψου έλεγα στον εαυτό μου, αν καταφέρει πράγματι ένας κάτοικος της Τήνου να κατασκευάσει ένα ελικόπτερο!

Συνέχιζα να ενημερώνουμε για την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής, αυτού του πρωτότυπου μέσου μετακίνησης.

Χθες 25 Ιουνίου 2017 συναντήθηκα και πάλι με το φίλο μου και  μου λέει. Έκανα μια σπουδαία αγορά, τώρα θα την δεις, θα τη συναντήσουμε στο δρόμο μας. Περίμενα και εγώ να δω κανένα οικόπεδο, κάποιο σπίτι ή κανένα αυτοκίνητο. Λίγα μέτρα όμως πιο κάτω, και ενώ περίμενα να δω την αγορά που έκανε ο φίλος  μου, εκείνος μου  δείχνει: ένα ελικόπτερο που ήταν σχεδόν, έτοιμο αλλά του έλειπε ακόμη το κουβούκλιο. Τότε μου λέει: «Είναι το ελικόπτερο που σου έλεγα τόσο καιρό. Είναι αυτό  που ετοίμασε ο κουνιάδος μου και ήθελα να το δεις.

Πράγματι στην άκρη του δρόμου κοντά  στου φίλου μου το σπίτι είδα ένα παρκαρισμένο ελικόπτερο, που του έλειπε μόνο το κουβούκλιο και το οποίο έχει ήδη παραγγείλει ο κατασκευαστής. Όταν φθάσει  και αυτό τότε ίσως όλη η Τήνος αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να συγχαρεί αυτόν τον ευρεσιτέχνη που με τόση υπομονή και επιμονή κατάφερε να κατασκευάσει μια εντυπωσιακή  ευρεσιτεχνία που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να βραβευτεί.

Προτείνω μάλιστα η βράβευση να γίνει κατά το φετινό φεστιβάλ του Δήμου σε κάποια από τις εκδηλώσεις  του προγράμματος.

Προσωπικά, ως αμοιβή από την πολιτεία για αυτή την ευρεσιτεχνία του  κουνιάδου του φίλου μου, θα ζητήσω να αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός αεροδρομίου στο νησί της Τήνου, που μας λείπει και όσο περνούν τα χρόνια θα μας λείπει ακόμη πιο πολύ.

Είναι  μια άδικη έλλειψη, διότι η Τήνος ήταν ένα από τα πρώτα Κυκλαδονήσια που, μέσω του ΠΙΙΕ, είχε προβλέψει μία πίστωση χρημάτων για την απαλλοτρίωση των κτημάτων στην  περιοχή Μέση της Τήνου, όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί το Κρατικό αεροδρόμιο Τήνου.

Προς τιμήν λοιπόν του κατασκευαστή του ελικοπτέρου, προτείνω να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες  για το νέο αυτό αεροδρόμιο στην Τήνο και να πάρει το όνομα του κουνιάδου του φίλου μου!

Ο φίλος του φίλου μου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου