«Το δικό μου ΝΑΙ στον Θεό».

2

«Το δικό μου ΝΑΙ στον Θεό».

Η ιερατική χειροτονία του Πάπα Φραγκίσκου πριν από 51 χρόνια
Ιερέας για 51 χρόνια: η επέτειος της χειροτονίας του Πάπα Φραγκίσκου στις 13 Δεκεμβρίου, μας θυμίζει τη σημασία της πρόσκλησης
Ο Θεός καλεί όποιον αγαπά: ο Πάπας Φραγκίσκος πάντα απαντούσε με ένα «ΝΑΙ» στο κάλεσμα του Θεού. Από ιερέας, σε Επίσκοπο και μέχρι το αξίωμα του Πέτρου.
Τα 51 χρόνια ιεροσύνης του Πάπα Φραγκίσκου
Πριν από 51 χρόνια, ο Πάπας Φραγκίσκος χειροτονήθηκε ιερέας. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1969, ο Jorge Mario Bergoglio απάντησε «ΝΑΙ» στο κάλεσμα του Θεού. Η χειροτονία του ως ιερέας υπήρξε μόνο η αρχή μιας πορείας, από το χέρι και σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, που τον οδήγησε το 2013, να καθίσει στο θρόνο του Πέτρου και να καθοδηγήσει ολόκληρη την χριστιανοσύνη.
Πάπας Φραγκίσκος: «Ιδού ποιος είναι ο ιερέας»
«Ο ιερέας είναι ένας περιφερειακός άνθρωπος, γιατί στο επίκεντρο της ζωής του δεν υπάρχει ο εαυτός του αλλά ο Χριστός» – έχει πολλές φορές αναφέρει ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. Η κλήση του χρονολογείται από τις 21 Σεπτεμβρίου του 1953: κατά τη διάρκεια μιας εξομολόγησης βιώνει μια βαθιά εμπειρία για την ευσπλαχνία του Θεού. Μια τεράστια χαρά είναι αυτή που τον ωθεί να πάρει μια απόφαση: να γίνει ιερέας.
Η ανάμνηση της εκπομπής «Κατ’ εικόνα Του»
Την Κυριακή, ο χριστιανικός κόσμος θυμήθηκε εκείνο το γεγονός μέσα από αδημοσίευτα βίντεο, ιστορίες που μας φέρνουν πίσω στο 1969. Συγκεκριμένα, η μετάδοση από το Raiuno, «Κατ’ εικόνα Του», αφιερώνει μια εις βάθος μελέτη για την ζωή του Πάπα Φραγκίσκου, με τη βοήθεια και τη μαρτυρία του Σεβασμιότατου Dario E. Viganò, Καγκελαρίου της Ποντιφικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, και του σκηνοθέτη Daniele Luchetti, ο οποίος το 2015 υπέγραψε την ταινία και τις μίνι σειρές “Chiamatemi Francesco. Il Papa della gente” («Αποκαλέστε με Φραγκίσκο. Ο Πάπας των ανθρώπων».
«Προσευχηθείτε για μένα»
Ένας Πάπας που προέρχεται από την άκρη του κόσμου: έτσι ταυτίστηκε ο Bergoglio την ημέρα της εκλογής του ως Ποντίφικας. «Όλοι έχουμε κατά νου την εικόνα της 13ης Μαρτίου 2013: ένας Πάπας που, παρουσιάζοντας τον εαυτό του στον κόσμο την ημέρα της εκλογής του, ζήτησε για πρώτη φορά να προσευχόμαστε γι αυτόν.
Μια σιωπή, μια χειρονομία, μια ομόφωνη, ισχυρή οικογενειακή προσευχή» – είπε ο Καρδινάλιος Βικάριος της Ρώμης, De Donatis, με την ευκαιρία της 50ης επετείου, τον περασμένο Δεκέμβριο του 2019.
Κάθε μέρα, ο Άγιος Πατέρας μας ζητά να προσευχόμαστε για εκείνον. Ας το κάνουμε περισσότερο αυτές τις ημέρες που εορτάζει την επέτειο της ιερατικής χειροτονίας του.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου