Το Αρτοπωλείο του Χριστού

7

Το Αρτοπωλείο του Χριστού

Είναι αργά, η μέρα έφυγε και ήρθε η νύκτα. Τέτοια ώρα, όλα είναι κλειστά! Άργησε να τελειώσει τη δουλειά του ο φίλος μας. Γύριζε στο δρόμο με άδειο στομάχι, ψάχνοντας να βρει κάτι να φάει! Ξαφνικά, στη γωνιά του δρόμου, άκουσε μέσα του μια φωνή που του έλεγε: «φίλε η ζωή σου είναι πιο άδεια απ’ το στομάχι σου!». Φράση που τον σόκαρε και έγινε το ξεκίνημα για μια κεραυνοβόλο μεταστροφή.
Πολλά χρόνια μετά, που είχε γίνει μοναχός διηγούταν αυτό το ασυνήθιστο περιστατικό μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, κατέληγε: και ‘γω, έψαχνα για μια φέτα ψωμί με σαλάμι»!
Αυτό το περιστατικό, θυμάμαι βλέποντας στο Ευαγγέλιο τον κόσμο να τρέχει στο Χριστό για ψωμί. Μακάρια αυτή η όρεξη, που σπρώχνει αυτό τον κόσμο χωρίς επιχορήγηση, στο να ακολουθήσει το Χριστό.
Ο Χριστός δεν είναι κουτός, ξέρει καλά γιατί τον περικυκλώνουν οι άνθρωποι, κυρίως οι φτωχοί. Φυσικά και δεν είναι υπερφυσικά τα κίνητρά τους. Δεν κάνουν θεολογία, για φαγητό ψάχνουν! Δεν βλέπουν στο Χριστό παρά ένα είδος «αρτοπωλείου» που θα τους προσφέρει μια ουσιώδη βοήθεια και χωρίς έξοδα! Ασφαλώς και η συμπεριφορά αυτή δεν είναι δίδαγμα υψηλής ευγένειας! Ο Χριστός καταλαβαίνει τα κίνητρά τους και τις επιθυμίες τους. Μήπως τους καλομαθαίνει; Ασφαλώς όχι. Δίνοντάς τους τροφή τους διδάσκει συνάμα, το μυστήριο του Υιού που ο Θεός Πατέρας σφράγισε με το Άγιο Πνεύμα! Τίποτε περισσότερο.
Ας μη φοβόμαστε στην προσευχή μας να ‘χουμε αιτήματα χαμηλά, επίγεια, καθημερινά. ο Χριστός δεν τα περιφρονεί. Απ’ αυτά μπορεί να μας καθοδηγήσει σε υψηλές θεολογικές αποκαλύψεις.

π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου