Το άρωμα του Αγίου Πνεύματος

8

Το άρωμα του Αγίου Πνεύματος

Τελικά, όλοι οι άγιοι δεν είναι παρά τα ζωντανά μυστήρια του Ιησού Χριστού και το ίδιο το πνεύμα Του. Μέσω αυτών των μυστηρίων δημιουργεί διαφορετικά αισθήματα, διάφορα δώρα, ξεχωριστές χάρες. Όμως όλα είναι δεμένα σ’ ένα προσωπικό κάλεσμα. Έτσι, το ίδιο πνεύμα, ξεχωριστό αλλά και πολλαπλό στα αποτελέσματα, δεν είναι τίποτε άλλο από το ίδιο και μοναδικό πνεύμα του Θεού.
Κατά τον ίδιο τρόπο και το μοναδικό σώμα του Χριστού πολλαπλασιασμένο σε πολλές καθαγιασμένες όστιες, είναι το ίδιο σώμα του Σωτήρα κάτω από διαφορετικές μορφές και σχήματα, που κρυβότανε στους Αποστόλους και στους Αγίους.
Μ’ αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη η Εκκλησία δεν είναι παρά ο ένας και ίδιος Χριστός, εκφρασμένος διαφορετικά, σε διάφορα πρόσωπα, που το καθένα εκφράζει κάτι απ’ Αυτόν. Είναι πολύ τυχερό το πλάσμα εκείνο που σε ελάχιστη ποσότητα παρουσιάζει το μεγαλείο της τελειότητας, κρυμμένη κάτω απ’ τα είδη του Άρτου και του Οίνου.
Έχει δίκιο η Γραφή να λέει ότι ολόκληρη η ομορφιά της Εκκλησίας κρύβεται στο εσωτερικό της, διότι το εσωτερικό της είναι ο Χριστός που είναι και η κατ’ εξοχήν ομορφιά. Και είναι τόσο θαυμαστή, τόσο ελκυστική και τόσο γόνιμη, αλλά συνάμα και τόσο διαφορετική, που δίκαια σε ολόκληρη την Εκκλησία, δηλαδή τα εκατομμύρια που την αποτελούν, για να φανεί το Ευαγγέλιο και η Δόξα του Θεού, το άρωμα του Αγίου Πνεύματος εισχωρεί αόρατα στον καθένα που έλαβε το βάπτισμα για να τον ποτίζει και να τον ανανεώνει, όσο πορεύεται στη γη, μέχρι να ενωθεί μαζί Του στον Ουρανό.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 10.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου