Το αίμα του Αγίου Ιανουαρίου υγροποιήθηκε και πάλι

3

Το αίμα του Αγίου Ιανουαρίου υγροποιήθηκε και πάλι

Στη Νάπολη, η 19η Σεπτεμβρίου είναι μια ιερή ημέρα: το θαύμα του Αγίου Ιανουαρίου αναμένεται πάντοτε από τους πιστούς της πόλης, με προσευχή από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι πιστοί και ο Καρδινάλιος Sepe περίμεναν, μαζί με τους βοηθούς Επισκόπους και τους ιερείς που παρευρέθηκαν, στην υγροποίηση του αίματος του Αγίου Ιανουαρίου , η οποία γίνεται κάθε χρόνο κατά την εορτή του.
Υπέροχη ήταν η αναμονή για το θαύμα της υγροποίησης του αίματος του Αγίου Ιανουαρίου χθες το πρωί στη Νάπολη. Λόγω των κανονισμών κατά του κορωνοϊού, ένας μεγάλος αριθμός πιστών ήταν παρών στον Καθεδρικό Ναό από τις πρώτες πρωινές ώρες, για να συμμετάσχει στην Ακολουθία των Ωρών και της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια των οποίων όλοι προσευχήθηκαν στο Θεό Πατέρα, ώστε, μέσω του Αγίου Ιανουαρίου να γίνει και πάλι το θαύμα.

Το θαύμα
Στις 10.02, έγινε η υγροποίηση του αίματος. Η ανακοίνωση έγινε από τον Καρδινάλιο Sepe, αφού η λειψανοθήκη που περιείχε τα φιαλίδια λήφθηκε από το παρεκκλήσι του Θησαυρού του Αγίου Ιανουαρίου.

Η Νάπολη και οι εορτασμοί για τον προστάτη Άγιο
Οι εορτασμοί και οι Ιερές Ακολουθίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όπως και οι Θείες Λειτουργίες, λόγω της πανδημίας και της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού ξεκίνησαν με τον πρώτο Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου Ιανουαρίου, προχθές, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.
Χθες το πρωί ήταν μια μεγάλη γιορτή με πλήρη συμμόρφωση στις οδηγίες κατά του κορωνοϊού. Οι πιστοί είχαν κρατήσει θέση στο Ναό από τις προηγούμενες ημέρες για να είναι παρόντες στο Ναό και να παραστούν στο θαύμα ακολουθώντας πιστά τους κανονισμούς εισόδου.
Το ίδιο έγινε και με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από τον καθορισμένο τόπο τους και από εκεί παρακολούθησαν την πομπή που έγινε από το Παρεκκλήσιο του Θησαυρού μέχρι το κεντρικό Ιερό.

Αγίου Ιανουαρίου και η Θεία Λειτουργίας της 19ης Σεπτεμβρίου
Με την πρωινή Ιεροτελεστία άρχισε η γιορτή της μνήμης του Αγίου Ιανουαρίου στη Νάπολη. Ο Καρδινάλιος Crescenzio Sepe άνοιξε το λείψανο με τα φιαλίδια του αίματος, τα οποία με πομπή στο Ιερό του Ναού όπου έγινε το εντυπωσιακό θαύμα.
Ένα θαύμα καλών οιωνών και προστασίας για την πόλη της Νάπολης και για το Pozzuoli, όπου ο ίδιος ο Άγιος Ιανουάριος μαρτύρησε.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου