Το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει την ικανότητα να οραματιζόμαστε και να ελπίζουμε

Το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει την ικανότητα να οραματιζόμαστε και να ελπίζουμε

Ο Πάπας στην «ομιλία του κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας με την  ευκαιρία της επίσημης έναρξης της Συνόδου των Επισκόπων με θέμα: «η νεολαία, η πίστη και η διάκριση της κλήσης», ζήτησε στους  266 Συνοδικούς Πατέρες να ξαναζωντανέψουν το προσωπικό «το πάθος τους για τον Ιησού « και να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν προφητικό πνεύμα και όραμα, και να μην τους αφήσουν «να πνιγούν από τους προφήτες της καταστροφής  και της δυστυχίας».

Και τώρα θα ακολουθήσει μία «χορωδιακή επίκληση του Αγίου Πνεύματος, ώστε “στην αρχή αυτού του χρόνου χάριτος για όλη την Εκκλησία, να μας βοηθήσει τη μνήμη και να αναβιώσουν τα λόγια του Κυρίου, «οι καρδιές μας έκαιγαν» και έτσι να δημιουργήσει «ένα πάθος για την Ιησού. " Μνήμη "που μπορεί να ξυπνήσει και να ανανεώσει μέσα μας την ικανότητα να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε".

Ενήλικες που μοιράζονται όνειρα και ελπίδες με τους νέους

Ο Πάπας  Φραγκίσκος υπενθυμίζει  στους 266 Συνοδικούς Πατέρες, το λόγο του Θεού από τον προφήτη Ιωήλ, «ότι οι νέοι μας θα είναι σε θέση να προφητεύουν και να οραματίζονται στο βαθμό που εμείς οι ενήλικες ή οι ηλικιωμένοι μπορούμε να ονειρευόμαστε και έτσι να μοιραζόμαστε τα όνειρα και τις ελπίδες που μεταφέρουμε στις καρδιές μας ».

Βρείτε χώρους για τη φλόγα στην καρδιά σας

Είθε το Άγιο Πνεύμα «να μας δώσει τη χάρη να είμαστε Συνοδικοί Πατέρες χρισμένοι με το δώρο της ελπίδας και των οραμάτων, ώστε με τη σειρά μας  να μπορέσουμε  να χρίσουμε και τους νέους  μας με το χάρισμα της προφητείας και του οράματος ".

Ας μας δώσει τη χάρη να είμαστε μνήμη ενεργός, ζωντανή αποτελεσματική  ώστε από γενεά σε γενεά  να μην επιτρέψουμε να πνιγεί  και να εξαφανιστεί από τους προφήτες της δυστυχίας και της καταστροφής, ούτε από τις ελλείψεις μας και τις αμαρτίες μας , αλλά να μπορέσει να δημιουργήσει χώρους  για να φωτιστεί η καρδιά τους  και να διακρίνουν τους δρόμους τους Πνεύματος.

Κοιτάξτε τις καταστάσεις στις οποίες ζουν οι νέοι

“Η ελπίδα μας προκαλεί – μας  ωθεί και σπάει τον τις συνήθειες ότι «έτσι γινόταν πάντα» και μας ζητά  να εγερθούμε και να κοιτάξουμε τους νέους στο πρόσωπο  και να δούμε τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται”.

“ Η ίδια ελπίδα μας ζητά να εργαστούμε  για να αναποδογυρίσουμε τις καταστάσεις δυσκολιών , απομόνωσης  στις οποίες εκτίθενται οι νέοι μας”

Ας μην του αφήσουμε μόνους στα χέρια των εμπόρων του θανάτου

Οι νέοι που είναι “καρπός  πολλών επιλογών που έκαναν στο  παρελθόν, μας καλούν  να επωμιστούμε  μαζί τους το παρόν  με μεγαλύτερη  δέσμευση  και να αγωνιστούμε εναντίον εναντίο  κάθε τι που και με κάθε τρόπο εμποδίζει  σ’ αυτούς τη ζωή να αναπτυχθεί  με αξιοπρέπεια”. Κοίταξε τότε τους  34 νέους που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο των Επισκόπων  από 18 έως  29 ετών και ερμήνευσε έτσι τις προσδοκίες τους:

Αυτοί οι νέοι μας ζητούν  και απαιτούν μία αφοσίωση δεσμευτική , δημιουργική έξυπνη , ενθουσιώδη και γεμάτη από ελπίδα και να μην τους αφήσουμε  μόνους στα χέρια τόσων εμπόρων του θανάτου  που καταπιέζουν τη ζωή τους  και επισκιάζουν το όραμά τους.Ας ακούσομε οι μεν τους δε χωρίς αυτοαναφορές

Η Εκκλησία σας κοιτάζει με εμπιστοσύνη και αγάπη

Ο Πάπας  αυτών των εποχών που έφθασε από την άκρη του κόσμου”, ολοκλήρωσε  απευθυνόμενος στους επισκόπους  που θα τον συνοδεύσουν στη Σύνοδο μέχρι τις 28 Οκτωβρίου λέγοντάς τους: «Συνοδικοί Πατέρες , η Εκκλησία σας κοιτάζει με εμπιστοσύνη και αγάπη».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου