Το 53ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θείας Ευχαριστίας

Το 53ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ισημερινό

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ_Β.jpeg

Στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού, θα πραγματοποιηθεί το 2024 το 53ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θείας Ευχαριστίας.
Το έτος και ο τόπος που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του αποτελούν ορόσημο καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από την αφιέρωση του κράτους στην Ιερά Καρδία του Ιησού.
Το συνέδριο χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη εκκλησιαστική συνάντηση που θα εκδηλώνει την «καρποφορία της Ευχαριστίας για τον ευαγγελισμό και την ανανέωση της πίστης στην Λατινική Αμερική».

 

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ_Α.jpeg

Στο μεταξύ η Ουγγαρία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 52ο Συνέδριο που πρόκειται να λάβει χώρα από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στη Βουδαπέστη.
Οι Ούγγροι Επίσκοποι είναι ευτυχείς καθώς εκλαμβάνουν τη παρουσία του Πάπα σαν ένα σημάδι «πνευματικής ενθάρρυνσης». Στη χώρα, καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο που βιώνει μια σοβαρή υγειονομική κρίση, οι αβεβαιότητες σχετικά με το μέλλον παραμένουν, αλλά οι προετοιμασίες προχωρούν κανονικά, όπως επιβεβαίωσε ο Καρδινάλιος Πίτερ Ερντό, Μητροπολίτης Αρχιεπίσκοπος Esztergom-Budapest και Πριμάτος της Πολωνίας: «Παρόλο που στη Βουδαπέστη αυτή τη στιγμή οι Λειτουργίες με την παρουσία των πιστών αναστέλλονται λόγω της πανδημίας, οι Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές.
Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται να προσευχηθούν μπροστά στο Πανάχραντο Μυστήριο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις πόσο διψασμένοι και πόσο πεινασμένοι είναι οι άνθρωποι για τη Θεία Ευχαριστία».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου