Το 53ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θείας Ευχαριστίας

Το 53ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ισημερινό

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ_Β.jpeg

Στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού, θα πραγματοποιηθεί το 2024 το 53ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θείας Ευχαριστίας.
Το έτος και ο τόπος που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του αποτελούν ορόσημο καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από την αφιέρωση του κράτους στην Ιερά Καρδία του Ιησού.
Το συνέδριο χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη εκκλησιαστική συνάντηση που θα εκδηλώνει την «καρποφορία της Ευχαριστίας για τον ευαγγελισμό και την ανανέωση της πίστης στην Λατινική Αμερική».

 

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ_Α.jpeg

Στο μεταξύ η Ουγγαρία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 52ο Συνέδριο που πρόκειται να λάβει χώρα από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 στη Βουδαπέστη.
Οι Ούγγροι Επίσκοποι είναι ευτυχείς καθώς εκλαμβάνουν τη παρουσία του Πάπα σαν ένα σημάδι «πνευματικής ενθάρρυνσης». Στη χώρα, καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο που βιώνει μια σοβαρή υγειονομική κρίση, οι αβεβαιότητες σχετικά με το μέλλον παραμένουν, αλλά οι προετοιμασίες προχωρούν κανονικά, όπως επιβεβαίωσε ο Καρδινάλιος Πίτερ Ερντό, Μητροπολίτης Αρχιεπίσκοπος Esztergom-Budapest και Πριμάτος της Πολωνίας: «Παρόλο που στη Βουδαπέστη αυτή τη στιγμή οι Λειτουργίες με την παρουσία των πιστών αναστέλλονται λόγω της πανδημίας, οι Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές.
Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται να προσευχηθούν μπροστά στο Πανάχραντο Μυστήριο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις πόσο διψασμένοι και πόσο πεινασμένοι είναι οι άνθρωποι για τη Θεία Ευχαριστία».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου