Τις ευχές μου στους νεόνυμφους

Τις ευχές μου στους νεόνυμφους

Θέλησα και εγώ, από καρδιάς, να προσφέρω στους νεόνυμφους φίλους μου, ως αντανάκλαση σε αυτό τον «καθρέφτη», ένα πορτρέτο και μια ευχή για τον γάμο τους:

1) Να καταλάβετε τι είναι η Αγάπη.

2) Να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να την διατηρήσετε με τη μιζέρια

3) Να καταλάβετε ότι οφείλετε να τη δίνετε ως έκτακτη ζωτική ανάγκη. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτό: Να δίνεις τη ζωή σου γι αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου αυτή τη στιγμή.»

4) Να καταλάβετε κυρίως, ότι η Αγάπη οφείλεται να δίνεται «αμοιβαία». Είναι μια εντολή του Θεού. Και μαζί με τον Άγιο Παύλο σας προτρέπω να «αγαπιέστε έντονα με όλη σας την καρδιά».

5) Ζήστε την εμπειρία ότι είστε ευχαριστία ο ένας για τον άλλο, και αυτό ενεργεί σε εσάς ώστε να καθαγιάζει την παρουσία Του ανάμεσά σας: «Όπου δύο είναι ενωμένοι στην αμοιβαία αγάπη, εγώ βρίσκομαι ανάμεσά τους».

6) Όταν εκείνος είναι ανάμεσά σας (και δεν λείπει ποτέ), η Παναγία, την οποία πάντα επικαλείστε κυρίως κατά τις πιο δύσκολες στιγμές, θα σας επαναλάβει, όπως έκανε και στο γάμο της Κανά: «Κάντε αυτό που Εκείνος θα σας πει».

7) Εκείνος, συνεχώς παρόν ανάμεσά σας, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, καθημερινά.

8) Εκείνος, συνεχώς παρόν ανάμεσά σας, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και το οποίο η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει από εσάς. Και αυτό σας καθιστά αληθινούς ευεργέτες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

9) Το μυστικό για να αντέξετε  μέχρι το τέλος  είναι να μαθαίνετε και να εξασκείτε καθημερινά, κάθε στιγμή, την τέχνη του «ξεκινάμε από την αρχή». Θα είναι η χαρούμενη είδηση ενός συνεχόμενου «ξαναπαντρευόμαστε».

10) Περισσότερη δόξα δίνει στο Θεό η ταπεινοφροσύνη εκείνου που ξεκινά από την αρχή και όχι η υπεροψία της «τελειότητας».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου