Τιμητική διάκριση σε Ιταλίδα Μοναχή στη Νότια Κορέα

Τιμητική διάκριση σε Ιταλίδα Μοναχή στη Νότια Κορέα

ΝΟΤΙΑ_ΚΟΡΕΑ.jpg

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η ασιατική χώρα έχει ακμάζουσα καθολική κοινότητα και ήδη στέλνει ιεραποστόλους σε άλλες χώρες. Πώς όμως συνέβη αυτό σε μια περιοχή που πριν λίγες δεκαετίες έβγαινε από ένα οδυνηρό εμφύλιο που χώρισε τη Χώρα σε Βόρεια και Νότια Κορέα; Συνέβη διότι την καθολική κοινότητα στήριξαν τότε ευρωπαίοι ιερείς και μοναχικά τάγματα. Κορυφαία προσωπικότητα ανάμεσά τους η αδ. Maria Dorotea D`Oto, γεννηθείσα το 1931 στην περιοχή του Αβελίνο, μέλος των “Θυγατέρων του Αγίου Παύλου” (Paoline) που έφθασε στη Νότια Κορέα το 1966 και παραμένει ως σήμερα στα 90 της.
Η μοναχή έμαθε τη δύσκολη γλώσσα και για 6 δεκαετίες βοήθησε στη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος. Συνεχίζει ως σήμερα να επισκέπτεται σπίτια και να προσφέρει όπως μπορεί. Εργάστηκε στη Σεούλ και σε άλλες περιοχές και έκανε αξιοσέβαστο το όνομα του Τάγματός της στη χώρα, με αποτέλεσμα να έρθουν πολλές μοναχικές κλήσεις. Είναι η τελευταία εν ζωή Ιταλίδα από όσες Paoline εργάστηκαν στην Νότια Κορέα.

Η παρουσία της στη χώρα συνετέλεσε και στις καλές σχέσεις Ιταλίας – Νότιας Κορέας, γι’ αυτό και η ιταλική πρεσβεία στη Σεούλ, σε πρόσφατη τελετή, παρέδωσε στη μοναχή, εκ μέρους του Προέδρου Ματαρέλα Ανώτατη Διάκριση του Ιταλικού Κράτους.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AVVENIRE

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου