Τιμή στον Πάπα, στην Εκκλησία και στους ιερείς μάρτυρες του κορωνοϊού.

Τιμή στον Πάπα, στην Εκκλησία και στους ιερείς μάρτυρες του κορωνοϊού.

Αφιέρωμα στον Πάπα, την Εκκλησία και τους ιερείς που έδωσαν τη ζωή τους για να καταπολεμήσουν την πανδημία. Είναι η πρώτη φορά που τα αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν  πάνω από το Βατικανό για τους εορτασμούς της 25ης Απριλίου, της Ημέρας Απελευθέρωσης.

Έννοια του μαρτυρίου

Ο ιερείς, μοναχοί και μοναχές ενημερώνονται συνεχώς από τις επισκοπές.

Χθες ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μια επιστολή που απευθύνει σε όλους τους πιστούς για τον μήνα της Παναγίας  ζήτησε να προσεύχονται  για "εκείνους που τη νύχτα και την ημέρα βοηθούν τους άρρωστους και για ιερείς που, με ποιμαντική ανησυχία και ευαγγελική δέσμευση, προσπαθούν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν σε όλους ».

Ο Σεβασμιότατος FrancescoBeschi, επίσκοπος του Μπέργκαμο, η ιταλική επισκοπή που πλήττεται περισσότερο από τον Covid-19 μαρτυρεί: «Οι ιερείς και οι μοναχοί και οι μοναχές  δίνουν πάντοτε το  παρών. Περίπου πενήντα από αυτούς πέθαναν, άλλοι είναι άρρωστοι ή σε καραντίνα, αλλά πάντοτε πήγαιναν να προσευχηθούν και να ευλογήσουν τους ασθενείς όταν δεν μπορούσε  να είναι παρών κάποιος συγγενής. Με  την παρουσία τους συμπλήρωναν το κενό για να μην είναι μόνοι τους οι ασθενείς. Μια μαρτυρία εγγύτητας σε όλους εκείνους που επίσης μέσω πνευματικής βοήθειας γνωρίζουν ότι ούτε εγκαταλείπονται εγκαταλείπονται. Θεωρούσα ηθικό καθήκον να πάω στο νεκροταφείο για να τιμήσω τον εορτασμό των νεκρών, να προσευχηθώ για όλους  και να είμαι η φωνή όλων». Και προσθέτει: «Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη στους ιερείς μου. Στην επισκοπή έχουμε χάσει 24 ιερείς, όπως και πολλούς μοναχούς. Οι ιερείς συνεχίζουν να είναι εκεί που χρειάζονται. Είμαι σε συνεχή τηλεφωνική επαφή μαζί τους. Το πνεύμα της ανταλλαγής ενισχύθηκε περαιτέρω σε αυτές τις τραγικές εβδομάδες. Οι ενορίες έχουν αντισταθεί στον καταστροφικό αντίκτυπο της πανδημίας και έχουν παραμείνει προπύργιο φιλανθρωπίας και πνευματικότητας. Μαζί αντισταθήκαμε στην απειλή του απάνθρωπου ιού. Κάθε άτομο είναι ένα ολόκληρο σύμπαν, δεν είναι ένας ανώνυμος και απρόσωπος αριθμός ».

Παρουσία του Θεού

Ο Σεβασμιότατος Beschi συμπληρώνει: «Είμαι περήφανος διότι πολλοί πολίτες και πιστοί μου έγραψαν ή μου τηλεφώνησαν από την αρχή της πανδημίας για να μου πουν ότι, στον εφημέριό τους, σε έναν ηλικιωμένο ιερέα, ένιωθαν την παρουσία του Θεού. Βιώνουμε μια αποφασιστική στιγμή. Εκτός από την υγεία, τις οικονομικές και κοινωνικές στερήσεις, οι άνθρωποι δείχνουν αξιόπιστα σημάδια αυθεντικής πίστης. Πολλοί αναρωτιούνται για το απόλυτο νόημα της ύπαρξης, υπάρχει ένα διαδεδομένο ζήτημα πίστης. Υπάρχει πείνα για πίστη και ελπίδα. Σε όλους λέω ότι η ελπίδα χρειάζεται πραγματικές συνθήκες αλλά και μια πνευματική έμπνευση. Εκείνοι που αναζητούν το νόημα της ζωής σήμερα βρίσκουν επίσης στην υπηρεσία μας για τους πάσχοντες μια προοπτική επαναπροσδιορισμού των αξιών και των προτεραιοτήτων τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου