Τιμή στον π. Μάρκο Φώσκολο

Τιμή στον π. Μάρκο Φώσκολο


Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 έγινε η παρουσίαση και η επίδοση του αφιερωματικού τόμου προς τιμήν του θεολόγου, ιστορικού και διευθυντή του Αρχείου Καθολικών Τήνου π. Μάρκου Φώσκολου.

Ο τόμος, με τον τίτλο Ministerium Historiae. Τιμή στον π. Μάρκο Φώσκολο, αποτελεί έκδοση του Δήμου Τήνου. Σε αυτόν περιλαμβάνονται εργασίες τριάντα επτά συγγραφέων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, οδός Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή για την έκδοση του τόμου, η οποία απαρτιζόταν από την κυρία Χρύσα Μαλτέζου, ακαδημαϊκό, τον Σεβασμιότατο π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών, τον αιδέσιμο Μελέτιο Μελετιάδη, πρόεδρο της Συνόδου Ευαγγελικών Εκκλησιών Ελλάδος, την κυρία Αναστασία Παπαδία-Λάλα, καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από τους ερευνητές Δημήτρη Δημητρόπουλο, Αγγελική Πανοπούλου, Ασπασία Παπαδάκη, Κώστα Τσικνάκη, Κώστα Δανούση και Μαρία Σικ, σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου, οργάνωσε την τελετή ως ακολούθως:

Χαιρετισμούς απεύθυναν εκ μέρους του Δήμου Τήνου ο κύριος Παντελής Αρμάος, ο Σεβασμιότατος πατέρας Σεβαστιανός και η κυρία Κατερίνα Δελλαπόρτα, διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Για τον τιμώμενο και το έργο του μίλησε η ακαδημαϊκός κυρία Χρύσα Μαλτέζου. Τη βιογραφία και την προσωπικότητα του τιμωμένου παρουσίασε η κυρία Μαρία Σικ, η οποία συντόνισε την εκδήλωση.  Τον τόμο και τα περιεχόμενά του παρουσίασαν οι επιμελητές του τόμου Κώστας Δανούσης και Κώστας Τσικνάκης.

Η επίδοση του τόμου στον π. Μάρκο Φώσκολο έγινε από τον εκπρόσωπο του Δήμου Τήνου κύριο Παντελή Αρμάο και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Χρύσα Μαλτέζου.

Ο τιμώμενος, σε μια εκ βαθέων ομιλία του, ευχαρίστησε όλους εκείνους που επηρέασαν και συνέβαλλαν θετικά την πορεία της ζωής και του έργου του μέχρι σήμερα.

Οι συγγραφείς του τόμου, η ακαδημαϊκή κοινότητα, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συνεργάτες, παλαιοί και νέοι, του τιμωμένου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι τηνιακών φορέων και συλλόγων ήσαν παρόντες για να τον τιμήσουν.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμος Τήνου προσέφερε στους προσκεκλημένους τηνιακά εδέσματα και ποτά.

Αθήνα, 17 Μαΐου 2017

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου