ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  των μελών της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος  εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Πολιτεία, τους Επιστήμονες , του γιατρούς, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, και τους άλλους εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μαζί με τους εθελοντές στα νοσοκομεία κατ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και απέδειξαν ότι αξίζει κάθε θυσία προκειμένου να προστατευτεί η ζωή του ανθρώπου.

Ευχαριστεί επίσης όλα τα μέλη της Εκκλησίας που έδειξαν υπομονή, κατανόηση και υπακοή στις οδηγίες της Εκκλησίας. Στερήθηκαν πολύτιμα πνευματικά αγαθά για να προστατεύσουν τη ζωή τους, διότι όταν δεν υπάρχει ζωή, τα άλλα αγαθά, όσο πολύτιμα και αν είναι  δεν χρησιμεύουν στον άνθρωπο.

Η Ιερά  Σύνοδος:
Ασχολήθηκε  με τρέχοντα  ποιμαντικά, διοικητικά , νομικά και λειτουργικά θέμα, που απασχολούν αυτή την περίοδο την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα.

Ενημερώθηκε:
Για την πορεία της εκτύπωσης της ελληνικής μετάφρασης του Κώδικα του Κανονικού Δικαίου από το πολύγλωσσο τυπογραφείο του Βατικανού.
Για την πορεία της μετάφρασης της Ιεράς Ακολουθίας των Ωρών και ζήτησε από τους έχοντας την ευθύνη να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μετάφρασης ώστε μέσα στο έτος 2021 να παραδοθεί στην Εκκλησία.

Αφού ολοκλήρωσε τη μελέτη των δέκα θεμάτων που προέβλεπε η ημερήσια διάταξη της τηλεδιάσκεψης, αποφάσισε  να πραγματοποιήσει και μία άλλη αύριο το απόγευμα για τη μελέτη μοναδικού και σημαντικού θέματος.

Τήνος 2 Ιουνίου 2020

Από τη Γραμματεία της Ιεράς Συνόδου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου