Τι συζητήθηκε στο Θεολογικό Διάλογο Ορθοδόξων και Αγγλικανών

Τι συζητήθηκε στο Θεολογικό Διάλογο Ορθοδόξων και Αγγλικανών

Στο Canterbury συνεδρίασε η Συντακτική Επιτροπή του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Αγγλικανικής Κοινωνίας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου: «Στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Χριστού στην πόλη της Καντουαρίας (Canterbury), στην νοτιοανατολική Αγγλία, έλαβαν χώρα οι συνεδριάσεις της Συντακτικής Επιτροπής του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

H αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας αποτελούνταν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, Ορθόδοξο συμπρόεδρο, συνοδευόμενο από τον Αρχιδιάκονό του π. Φιλάδελφο Καφαλή, τον Πρωτ. Δρ. Χρήστο Χρηστάκη, Ορθόδοξο συν-γραμματέα της εν λόγω Επιτροπής, και τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.

Την αντιπροσωπεία της Αγγλικανικής Κοινωνίας απετέλεσαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Richard Clarke, προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας και Αγγλικανός συμπρόεδρος του συγκεκριμένου Διαλόγου, ο Επίσκοπος Graham Usher, οι Canons Dr. Alison Joyce και Philip Hobson και o Αιδεσιμολογιώτατος Neil Vigers.

Κύριο θέμα της συναντήσεως αποτέλεσε η διοργάνωση της επικείμενης συνάντησης της ολομέλειας του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, η οποία θα λάβει χώρα στην Αγγλία τον προσεχή Οκτώβριο.

Η Συντακτική Επιτροπή ασχολήθηκε με τα θέματα της ευθανασίας, του τέλους της ζωής, και του οικολογικού προβλήματος που θα απασχολήσουν την ολομέλεια, η οποία θα εξετάσει τα κείμενα, θα τα διορθώσει, προκειμένου να καταλήξει σε μια τελική συμφωνία και κοινή γραμμή προσέγγισης.

Στα πλαίσια των εργασιών της συντακτικής επιτροπής, τα μέλη των δύο πλευρών, το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου, έγιναν δεκτά από την Αυτού Χάριτι, τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και Πριμάτο πάσης Αγγλίας κ. Justin Portal Welby, ο οποίος καλωσόρισε τόσο τους Ορθοδόξους, όσο και τους Αγγλικανούς συνομιλητές, στην ιστορική του έδρα, τους συνεχάρη για την πρόοδο του διαλόγου, παρέθεσε επίσημο γεύμα στην κατοικία του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες της ολομέλειας».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου