Τη στήριξη του για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πάπας

Τη στήριξη του για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πάπας

Την υποστήριξη του Βατικανού στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μιλώντας στο Βατικανό κατά την καθιερωμένη τελετή των ευχετήριων για το Νέο Έτος, την οποία ο Ποντίφικας παραθέτει κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου στο Διπλωματικό Σώμα παρά τη Αγία Έδρα, ο Ποντίφικας τόνισε τη σημασία στήριξης του διαλόγου και σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας για την επίλυση των «παγωμένων συγκρούσεων», που εξακολουθούν να υφίστανται στην Ευρώπη, "εκ των οποίων μερικές εδώ και δεκαετίες, οι οποίες χρήζουν επίλυσης, ξεκινώντας από τις καταστάσεις που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια και τον νότιο Καύκασο, όπως η Γεωργία".

"Στο ίδιο πλαίσιο, θα ήθελα επίσης να εκφράσω την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, που δύνανται να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία, ευνοώντας τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, καθώς και την εκτίμηση για τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και τον τερματισμό των δεινών του πληθυσμού», σημείωσε.

«Σε αυτό το πνεύμα, σας καλωσορίζω σήμερα, αγαπητοί Πρέσβεις, για να σας απευθύνω τις ευχές για το νέο έτος. Ευχαριστώ με ιδιαίτερο τρόπο τον Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος, Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλίδη, Πρέσβη της Κύπρου, για τους εγκάρδιους χαιρετισμούς που μου απηύθυνε εκ μέρους όλων σας και είμαι ευγνώμων για την τόσο πολυάριθμη και σημαντική παρουσία σας, καθώς και για την καθημερινή προσπάθεια που αφιερώνετε για τη σύσφιγξη των σχέσεων που συνδέουν την Αγία Έδρα με τα κράτη σας, καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς, προς όφελος της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών», πρόσθεσε ο Πάπας.

Σημειώνεται ότι η αναφορά στον Πρέσβη της Κύπρου, οφείλεται στο γεγονός ότι η ομιλία του Πάπα αποτελεί την αντιφώνησή του στην ομιλία που πρώτος απευθύνει στα γαλλικά, τη διεθνή διπλωματική γλώσσα, ο εκάστοτε Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος. Σημειώνεται ότι από τις 12 Μαΐου 2018 το αξίωμα του Πρύτανη κατέχει ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα, Γιώργος Πουλίδης.

Πηγή: romfra.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου