Τι σημαίνει «πιστεύω»;

Τι σημαίνει «πιστεύω»;

Πιστεύω.jpg

Είναι μια παραδοχή, πέραν του λογικού, υπέρλογη. «Όποιος πιστεύει σε μένα, δε θα πεθάνει ποτέ» είναι το κέντρο του Ευαγγελίου! Τι θα πει «πιστεύω»; Γνωρίζω, ξέρω! Εμπιστεύομαι κάποιον χωρίς απόδειξη, Δεν υπάρχει πίστη, χωρίς σχέση, χωρίς συναίνεση, χωρίς συναναστροφή με κάποιον.

Η ανάγκη μας σήμερα δεν είναι να αναλύσουμε το περιεχόμενο της πίστης μας, αλλά να συναντήσουμε, ένα πρόσωπο που μας μιλά, που μας αγαπά, που διακριτικά κτυπά την πόρτα της καρδιάς μας, και περιμένει υπομονετικά να του ανοίξουμε, το Χριστό! Γι’ αυτό είναι με τους φίλους του Μαρία, Μάρθα, Λάζαρος, στη Βηθανία που ο Χριστός αναφέρεται στην πίστη τους. Προσπαθούν, έστω και λανθασμένα να τον καταλάβουν.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αναπαραστήσει την Ανάσταση της Σάρκας, αλλά το Ευαγγέλιο διηγείται τα επακόλουθα ενός διαλόγου των μαθητών με τον Χριστό αναστημένο. Αυτή η φωνή του Χριστού, έχει την δύναμη να μας κάνει να βγούμε απ’ τον ατομικό μας τάφο, οποιοσδήποτε είναι άδειος! Ακόμα και σήμερα αντηχεί η φωνή του, διότι μας έδωσε με την ζωή του, τον λόγο του, και κατά συνέπεια να μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο μαζί του!

Π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου