ΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

ΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή της Παρουσίας, πραγματοποιήθηκε  Θεία Ανάγνωση στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής των Ουρσουλινών Αδελφών στο Πασακρωτήρι της Τήνου.

Η ομάδα των φίλων της Αγίας Άγγελας από καιρό  είχαν ενημερωθεί από την υπεύθυνη της ομάδα αδ. Θηρεσίας για την Θεία Ανάγνωση αυτής της Κυριακής, ως προετοιμασία για την εορτή των Χριστουγέννων.

Η όλη διακόσμηση η καλή προετοιμασία της Αδελφής και η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα κλίμα χαράς για τον ερχομό του Κυρίου.

Στην αρχή έγινε μία εισαγωγή από την αδελφή Θηρεσία και ακολούθησαν άσματα της Παρουσίας και του Ερχομού, το Ευαγγέλιο της ημέρας και ο λόγος του Αρχιεπισκόπου, και ‘όλα συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η όλη ιεροτελεστία με το Μυστήριο της Εξομολόγησης στο οποίο προσήλθαν αρκετά μέλη της ομάδας. Ο Σεβασμιόταος Αρχιεπίσκοπος έμεινε στο εξομολογητήριο τρία τέταρτα της ώρα εξυπηρετώντας αρκετά άτομα τα οποία προσήλθαν στο Μυστήριο της συμφιλίωσης.

Δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά τα σύμβολα τα οποία παραδόθηκαν σε όλους τους παρόντες με  σκοπό να συνεχιστεί η προετοιμασία και στο σπίτι μας για τον ερχομό του Κυρίου στις καρδιές όλων  μας.

Η χαρά όλων των παρόντων ήταν εμφανής και αποκορυφώθηκε με τα κάλαντα τα οποία ακούστηκαν στην αίθουσα υποδοχής του μοναστηριού ενώ δεν έλειψαν το ζεστό τσάι, τα κεράσματα και οι ευχές όλων για καλά και άγια Χριστούγεννα. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου