“Θαρραλέος μάρτυρας”

4

Θαρραλέος μάρτυρας

Πράξεις που βασίζονται στην πίστη και την επιθυμία του να προσευχηθείς για τον εαυτό του και για τους άλλους είναι αυτό που πραγματοποίησε ο Alvaro, δεκαπεντάχρονος από τη Μάλαγα. Η εξαιρετική εσωτερική του δύναμη άγγιξε τον Πάπα Φραγκίσκο που ήθελε να τον ευχαριστήσει προσωπικά γράφοντάς του μια επιστολή.
Το όνομά του είναι Alvaro Calvente, είναι 15 ετών, κατάγεται από τη Μάλαγα της Ισπανίας και έχει μια διανοητική αναπηρία. Παρ ‘όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες ο Αλβάρο έκανε προσκύνημα στο “Camino de Santiago”, συνοδευόμενος από τον πατέρα του και έναν οικογενειακό φίλο. Η πράξη του δεν πέρασε απαρατήρητη στον Πάπα Φραγκίσκο που του έγραψε μια επιστολή – που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επισκοπής της Μάλαγα – στην οποία συγχαίρει τον νεαρό και τον ευχαριστεί για τη θαρραλέα μαρτυρία του.
«Αγαπητέ Alvaro – γράφει ο Πάπας – έλαβα μια επιστολή από τον πατέρα σου στην οποία μου είπε ότι ολοκληρώσατε το Camino de Santiago και ότι στο σακίδιο σας μεταφέρατε τις σκέψεις όχι μόνο την δική σας, αλλά και πολλών ανθρώπων που ‘ήταν δίπλα σας στο προσκύνημα’, ζητώντας σας προσευχές». «Σε ευχαριστούμε που μας δίνετε θάρρος να περπατήσουμε και που προσκαλέσατε πολλούς άλλους να περπατήσουν μαζί σας – προσθέτει ο Πάπας – Εν μέσω της πανδημίας που βιώνουμε, με την ειλικρίνεια, τη χαρά και την απλότητα σας, έχετε καταφέρει να θέσετε σε κίνηση την ελπίδα πολλών ανθρώπων που συναντήσατε στην πορεία ή μέσω κοινωνικών δικτύων». Στην πραγματικότητα, το ταξίδι του Alvaro κοινοποιήθηκε από τον πατέρα του στο Twitter, μέσω του λογαριασμού @CaminodeAlvaro.

«Στην πορεία δεν είμαστε ποτέ μόνοι»
«Πήγες σε προσκύνημα και έκανες πολλούς ανθρώπους να πάνε και αυτοί σε προσκύνημα, ενθαρρύνοντάς τους να μην φοβούνται και να ανακτήσουν τη χαρά, γιατί στην πορεία δεν πηγαίνουμε ποτέ μόνοι – γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος – Ο Κύριος περπατά πάντα δίπλα μας. Σε ευχαριστώ για την μαρτυρία και την προσευχή σου». Η επιστολή του Πάπα τελειώνει με την ευλογία, την επίκληση προς την Παναγία της Καρμήλου και ένα αίτημα: «Μην ξεχνάς να προσεύχεσαι για μένα».
Έβδομος από δέκα αδέλφια, ο Alvaro ζει στην περιοχή Huelin και είναι μέλος της κοινότητας των Νεοκατηχουμένων της ενορίας του «Αγίου Πατρικίου». Παρά την αναπηρία του – εξηγεί την επισκοπή της Μάλαγα – ο νεαρός συμμετέχει ενεργά στην ενοριακή ζωή, πράγματι: “Η εμπειρία της πίστης του, τόσο χαρούμενη, αποτελεί μαρτυρία για όλους εκείνους που τον γνωρίζουν».

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου