Τέσσερεις πόλεις της Ιταλίας βάφτηκαν κόκκινες στη μνήμη των πολλών σημερινών χριστιανών μαρτύρων

Τέσσερεις πόλεις της Ιταλίας βάφτηκαν κόκκινες  στη μνήμη των πολλών σημερινών χριστιανών μαρτύρων

Με την ευκαιρία  της  27ης  Ημέρας προσευχής και νηστείας  στη μνήμη των ιεραποστόλων μαρτύρων  που γιορτάζεται στις 24 Μαρτίου, από την Οργάνωση «Βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει»  φωτίστηκαν και πάλι με κόκκινο χρώμα  Μνημεία, Ναοί και Συμβολικοί Τόποι  για να θυμίσουν τους φονευθέντες και διωκομένους χριστιανούς για την πίστη τους στο Χριστό. Η Albenga, το Legnano, η Pistoia και το  San remo, είναι οι τέσσερεις  πόλεις που  ενδιαφέρθηκαν αυτή τη φορά και όπου  χθες και σήμερα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία αυτής της Οργάνωσης βοηθείας.

Legnano: αγρυπνία προσευχής

Στο Legnanoτο πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας μεταξύ των ενοριών, του Πολιτιστικού Κέντρου San Magno και του Δήμου: χθες το απόγευμα έγινε  αγρυπνία προσευχής και προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου στο Ναό του Θείου Λυτρωτή και φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα ο Ναός.

Σήμερα  το πρόγραμμα προβλέπει μία εκδήλωση των πολιτών  με διάφορες παρεμβάσεις , μεταξύ των οποίων εκείνη του διευθυντή  της Οργάνωσης  ACS Alessandro Monteduro και του Δημάρχου Gianbattista Fratus, μετά την παρέμβαση του οποίου θα φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα το Δημαρχείο  και η πηγή που βρίσκεται στην Πλατεία

Το San remo και η Albenga δίνουν προσοχή στην Νιγηρία

Τη νύχτα χθες προς τα ξημερώματα της σημερινής  ημέρας, βάφτηκαν με κόκκινο χρώμα  το Προσκύνημα της Παναγίας  της Costa di San remo και η πρόσοψη και το κωδωνοστάσιο  του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ  της Albenga.

Στις δύο αυτές πόλεις δεν θα λείψουν  στιγμές  μαρτυριών χάρη στον π. Joseph Fidelis Bature, ιερέα της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του Maiduguri στη Νιγηρία, ο οποίος θα αναφερθεί στις δραματικές καταστάσεις  των χριστιανών  στη Χώρα του. Και θα συγκεντρωθούν προσφορές για να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές 120 νέων Νιγηριανών ιεροσπουδαστών  της Εκκλησιαστικής Επαρχίας  της Umahia και του Sokoto.

Μαρτυρίες από τη Συρία στην Pistoia

Για τη Συρία έγινε  λόγος στην πόλη της  Pistoia χθες το βράδυ, με την παρουσία του π. Ihab Alrachid της Εκκλησιαστικής Επαρχίας των Ελληνομελχιτών  της Δαμασκού,  με αγρυπνία προσευχής στον Καθεδρικό Ναό του San Zeno. Ταυτόχρονα φωταγωγήθηκαν  με κόκκινο χρώμα το ο Ναός και Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου