Τέσσερα από τα ένδεκα αδέλφια και ο θείος

Τέσσερα από τα ένδεκα αδέλφια και ο θείος

Χθες Σάββατο 10  Αυγούστου επισκέφθηκε τον  Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας ο π. Ιωσήφ Rossi, μοναχικού τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου, που ανήκει στη μοναχική κοινότητα που εργάζεται στην Τήνο και είναι υπεφημέριος της ποιμαντικής Ενότητας της Στενής (Μυρσίνης-Κέχρου-Ποταμιάς-Ξινάρας.

Ο  Ιωσήφ φιλοξενεί στην Τήνο για λίγες μέρες το θείο του Ιερομόναχο του ιδίου μοναχικού τάγματος και  Έπαρχο του Μεξικού π. Αιμίλιο και τρία από τα δέκα αδέλφια του : τον ιερομόναχο π Εμμανουήλ, τη μοναχή αδ. Αρετή και την λαϊκή αδελφή του Μαρία.

Και οι πέντε επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο μέσα σε μία φιλική ατμόσφαιρα και βεβαίωσε  τα παρόντα μέλη της οικογένειας του π. Ιωσήφ, ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του π. Ιωσήφ στην Εκκλησιαστική μας Επαρχία, και εργάζεται με μεγάλο ζήλο. Εκείνο που εντυπωσιάζει όλους  είναι η καταπληκτική και πολύ αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλλει ο π. Ιωσήφ να μάθει την ελληνική γλώσσα. Ενώ βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις 11 μήνες, μπορεί λειτουργεί στην ελληνική γλώσσα, κηρύττει και μιλά πολύ καλά. Εκτός από αυτό είναι  αγαπητός και  μια καλή ελπίδα για την τοπική μας Εκκλησία.

Η οικογένεια του π. Ιωσήφ που κατάγεται από την Αργεντινή είναι ενδεκαμελής και οκτώ από τα παιδιά της είναι αφιερωμένα στο Θεό, ή προβλέπεται να αφιερωθούν προσεχώς.

Ευχόμαστε, με τις ικεσίες της Παναγίας, ο Θεός να ευλογεί αυτή την οικογένεια, η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο θησαυρό για την Εκκλησία και την κοινωνία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου