Τεράστιες αποστάσεις για μία χούφτα λασπωμένου νερού

Τεράστιες αποστάσεις για μία χούφτα λασπωμένου νερού

Η σελίδα «Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης» στο κοινωνικό δίκτυο Faceboοk, δημοσιεύει επίκαιρο κείμενο υπό τον τίτλο «Δίψα», όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηρισιτκά:«Στη Νότιο Μαδαγασκάρη, αυτό είναι η καθημερινή πραγματικότητα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και, δυστυχώς, πολλά παιδιά ανάμεσα τους, διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν ελάχιστα λίτρα νερό».

Αναλυτικά, το κείμενο:

«Μοιάζει με απόκοσμο όνειρο ή καλύτερα εφιάλτη για τον άνθρωπο του δυτικού κόσμου.

Να τρέχει διψασμένος και να μη μπορεί να βρει σταγόνα νερού.

Στη Νότιο Μαδαγασκάρη, αυτό είναι η καθημερινή πραγματικότητα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και, δυστυχώς, πολλά παιδιά ανάμεσα τους, διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν ελάχιστα λίτρα νερό.

Νερό, το οποίο δεν είναι πάντοτε διαυγές και κρυστάλλινο, όπως το γνωρίζουμε, πάρα λιμνάζει σε κοιλώματα, τα οποία δημιουργούν στους χωματόδρομους τα βαριά φορτηγά.

Η ανάγκη, όμως, για ζωή, η φρικτή δίψα, σε σπρώχνει να ρουφήξεις λαίμαργα κάθε σταγόνα από τα λασπόνερα.

Κάθε φορά, που αντικρίζουμε αυτή την κατάσταση, δεχόμαστε το μεγαλύτερο συνειδησιακό ράπισμα. Δεν υπάρχουν επιλογές, πάρα μόνο μια, να παλέψουμε, ούτως ώστε κάθε άνθρωπος να διασφαλίσει τουλάχιστον τα βασικά».

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου