Ταινία ντοκιμαντέρ για τον ιερέα που μετάτρεψε τη φτώχεια σε ελπίδα

Ταινία ντοκιμαντέρ για τον ιερέα που μετάτρεψε τη φτώχεια σε ελπίδα

Προχθές στη Βιβλιοθήκη Κινηματογράφου του Βατικανού προβλήθηκε η ταινία ντοκιμαντέρ "Pedro Opeka – καλός φίλος" του Jože Možina.

Υπάρχουν εκείνοι που τον αποκαλούν «Άγιο Μαχητή» ή «άνθρωπο των θαυμάτων». Το όνομά του είναι ο πατέρας Paolo Pedro Opeka. Η ιστορία της αγάπης σε όσους υποφέρουν συνεχίζει να διασχίζει ωκεανούς και βουνά. Δεν φέρνει τον εαυτό του, αλλά τη δύναμη της πίστης και του προσώπου του Χριστού στα προάστια του κόσμου. Ο πατέρας Pedro Opeka είναι Αργεντινής και σλοβενικής καταγωγής, είναι ιεραπόστολος και ανήκει στο μοναχικό τάγμα των Λαζαριστών μοναχών .

Η Μαδαγασκάρη

Το 1975 πήγε στη Μαδαγασκάρη, όπου γνώρισε την απελπισία και τη φτώχεια χιλιάδων ανθρώπων που ζούσαν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν μπορούσε να δεχθεί αυτή την κατάσταση και τέθηκε στην πλευρά των πιο αδύναμων, ξεκίνησε έργα συμπεριλαμβανομένης της πόλης της ελπίδας, «Akamasoa», η οποία στη Μαδαγασκάρη σημαίνει "καλός φίλος". Στην πρωτεύουσα Antananarivo, δεν υπάρχουν μόνο λίγα σκουπίδια στα οποία μπορείς να αναζητήσεις κάτι αλλά υπάρχουν και λόφοι από πέτρες.

Ο πρώτος οιοδόμος

Το πρώτο πράγμα που κανει είναι να κομματιάσει τις μεγάλες πέτρες και να τις μετατρέψει και σε χαλίκι για να χτίσει. Μεταδίδει, αυτό που τον δίδαξε ο πατέρας του, τη δουλειά του οικοδόμου. Χρόνο με χρόνο, τούβλο με τούβλο χτίζει το μέλλον. Σήμερα, περισσότεροι από 23 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε πέθαιναν σε χώρους υγειονομικής ταφής, ζουν σε χωριά με ιατρική περίθαλψη, φυτώρια, σχολεία και πάρκα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου