Ταινία ντοκιμαντέρ για τον ιερέα που μετάτρεψε τη φτώχεια σε ελπίδα

Ταινία ντοκιμαντέρ για τον ιερέα που μετάτρεψε τη φτώχεια σε ελπίδα

Προχθές στη Βιβλιοθήκη Κινηματογράφου του Βατικανού προβλήθηκε η ταινία ντοκιμαντέρ "Pedro Opeka – καλός φίλος" του Jože Možina.

Υπάρχουν εκείνοι που τον αποκαλούν «Άγιο Μαχητή» ή «άνθρωπο των θαυμάτων». Το όνομά του είναι ο πατέρας Paolo Pedro Opeka. Η ιστορία της αγάπης σε όσους υποφέρουν συνεχίζει να διασχίζει ωκεανούς και βουνά. Δεν φέρνει τον εαυτό του, αλλά τη δύναμη της πίστης και του προσώπου του Χριστού στα προάστια του κόσμου. Ο πατέρας Pedro Opeka είναι Αργεντινής και σλοβενικής καταγωγής, είναι ιεραπόστολος και ανήκει στο μοναχικό τάγμα των Λαζαριστών μοναχών .

Η Μαδαγασκάρη

Το 1975 πήγε στη Μαδαγασκάρη, όπου γνώρισε την απελπισία και τη φτώχεια χιλιάδων ανθρώπων που ζούσαν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Δεν μπορούσε να δεχθεί αυτή την κατάσταση και τέθηκε στην πλευρά των πιο αδύναμων, ξεκίνησε έργα συμπεριλαμβανομένης της πόλης της ελπίδας, «Akamasoa», η οποία στη Μαδαγασκάρη σημαίνει "καλός φίλος". Στην πρωτεύουσα Antananarivo, δεν υπάρχουν μόνο λίγα σκουπίδια στα οποία μπορείς να αναζητήσεις κάτι αλλά υπάρχουν και λόφοι από πέτρες.

Ο πρώτος οιοδόμος

Το πρώτο πράγμα που κανει είναι να κομματιάσει τις μεγάλες πέτρες και να τις μετατρέψει και σε χαλίκι για να χτίσει. Μεταδίδει, αυτό που τον δίδαξε ο πατέρας του, τη δουλειά του οικοδόμου. Χρόνο με χρόνο, τούβλο με τούβλο χτίζει το μέλλον. Σήμερα, περισσότεροι από 23 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε πέθαιναν σε χώρους υγειονομικής ταφής, ζουν σε χωριά με ιατρική περίθαλψη, φυτώρια, σχολεία και πάρκα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου