ΤΑΓΜΑ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΌ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

8

ΤΑΓΜΑ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΌ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Το “ Ιππικό Τάγμα του Παναγίου Τάφου ” έλκει την καταγωγή του από τους πρώτους σταυροφόρους, που, με δικά τους έσοδα, εκστράτευαν στους Άγιους Τόπους για να ελευθερώσουν τις περιοχές που έζησε ο Χριστός. Στις μέρες μας τα 30.000 περίπου μέλη ( “ιππότες” και “κυρίες” ) του Τάγματος έχουν σκοπό να στηρίζουν χρηματικά το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τη χριστιανική μειονότητα της Μέσης Ανατολής. “Μεγάλος Δάσκαλος” του Τάγματος, από το Δεκέμβριο 2019 είναι, με απόφαση του Πάπα, ο 74χρονος καρδινάλιος Fernando Filoni, πρώην Επικεφαλής της Ρωμαϊκής Συνόδου για τον Ευαγγελισμό. 
Ο καρδινάλιος, από την αρχή της θητείας του, είχε ζητήσει τη έκτακτη στήριξη του Πατριαρχείου, που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα για την επιβίωση των εκπαιδευτικών κυρίως θεσμών που διατηρεί, σε Παλαιστίνη και Ιορδανία : λόγω covid τα σχολεία υπολειτουργούν, τουρισμός και έσοδα στην περιοχή λείπουν, επομένως οι γονείς δεν καταβάλλουν δίδακτρα, όμως οι εκπαιδευτικοί και οι πάγιοι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνονται. Για το λόγο αυτό τα 3.000.000 ευρώ έκτακτη βοήθεια που συγκεντρώθηκαν από το Τάγμα και έφθασαν αυτές τις μέρες στα Ιεροσόλυμα ήταν “βοήθεια εξ ουρανού”.
Ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Sami El-Yoysef έχει ήδη προγραμματίσει πώς θα διατεθούν : 1238 οικογένειες σε Ιορδανία και 1800 οικογένειες σε Παλαιστίνη θα βοηθηθούν στην αποπληρωμή των διδάκτρων και 2.900 οικογένειες θα στηριχθούν για τις βασικές τους ανάγκες ( φαγητό, είδη υγιεινής, παιδικά είδη, φάρμακα, πληρωμή λογαριασμών ). 
Αν συνεχισθεί η πανδημία στην περιοχή, το Τάγμα θα αποταθεί ξανά στα, ευκατάστατα στην πλειοψηφία, μέλη του για νέα έκτακτη συγκέντρωση χρημάτων. Σημειώνεται ότι το Τάγμα στηρίζει οικονομικά, σε μηνιαία βάση. τις ανάγκες του Πατριαρχείου.

Πληροφορίες από Vatican Insider της La Stampa

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου