Τα λείψανα του αγ. Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη

Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη

λειψανα.JPG

Από τότε που έγινε γνωστό πως στη Μυτιλήνη φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, αρκετά ΜΜΕ τοπικής αλλά και Πανελλήνιας εμβέλειας κάνουν αναφορές στο γεγονός αυτό.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΕΡΤ
«Επί έναν αιώνα οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν γνώριζαν ότι στο νησί και συγκεκριμένα στην Καθολική Εκκλησία υπήρχε τμήμα από τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου που μαρτύρησε και αποκεφαλίστηκε το 268. Μετά το 1815 τα λείψανα δωρίστηκαν σε ευγενείς, ενώ στη Μυτιλήνη εντοπίστηκαν το 1907.
Ωστόσο και πάλι εξαφανίστηκαν καθώς ιερέας τα πήρε μαζί του με άκρα μυστικότητα στην Αθήνα. Επέστρεψαν και πάλι το 2014 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ολονύκτια λιτανεία, παραμονή της 14ης Φεβρουαρίου.

Λόγω της πανδημίας χθες 13/2/2021 παρέστησαν μόλις 4 άτομα, ενώ ο ναός έκλεισε μετά την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ της ΕΡΤ».

πηγή: www.ert.gr. undefined

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου