Σύντομες σκέψεις

Σύντομες σκέψεις

1.- Των Αθώων   Νηπίων

Οι κραυγές των μικρών που υποφέρουν, ακούγονται και σήμερα με την  εορτή των Αθώων Νηπίων που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη.
Στο πρόσωπό τους υπάρχει ο πόνος από τον εγωισμό των μεγάλων.  Έτσι και εδώ ο Ηρώδης φοβάται «μην χάσει τη θέση του» ως Βασιλιάς!Πιστεύω όμως θα πει «να εμπιστεύομαι πάντα τον Κύριο» και όχι στις ανθρώπινες προοπτικές!

2.- Η Εκκλησία δεν είναι ο Πάπας

Ούτε  ο τωρινός, ούτε κανένας άλλος!  Αυτό τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος στην κεντρική «Κουρία» στις χριστουγεννιάτικες ευχές.
Η δύναμη της Εκκλησίας βρίσκεται στον Ιησού που έδωσε τη ζωή Του γι Αυτήν. Η  δύναμή της βρίσκεται στο Άγιο Πνεύμα που την οδηγεί.
Μέσα  στις τρικυμίες η Εκκλησία προχωρά σίγουρη γιατί δεν είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός, αλλά είναι «θεϊκός».  Την οδηγεί ο Θεός!
O χρόνος που τελειώνει ήταν σε «τρικυμία».  Η δύναμη του καλού όμως την πολεμά και τη νικά!!!
Το κακό μερικών, δεν μπορεί να επισκιάσει όλο το καλό των άλλων!!  

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου