Σύντομες σκέψεις

Σύντομες σκέψεις

1.- Των Αθώων   Νηπίων

Οι κραυγές των μικρών που υποφέρουν, ακούγονται και σήμερα με την  εορτή των Αθώων Νηπίων που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη.
Στο πρόσωπό τους υπάρχει ο πόνος από τον εγωισμό των μεγάλων.  Έτσι και εδώ ο Ηρώδης φοβάται «μην χάσει τη θέση του» ως Βασιλιάς!Πιστεύω όμως θα πει «να εμπιστεύομαι πάντα τον Κύριο» και όχι στις ανθρώπινες προοπτικές!

2.- Η Εκκλησία δεν είναι ο Πάπας

Ούτε  ο τωρινός, ούτε κανένας άλλος!  Αυτό τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος στην κεντρική «Κουρία» στις χριστουγεννιάτικες ευχές.
Η δύναμη της Εκκλησίας βρίσκεται στον Ιησού που έδωσε τη ζωή Του γι Αυτήν. Η  δύναμή της βρίσκεται στο Άγιο Πνεύμα που την οδηγεί.
Μέσα  στις τρικυμίες η Εκκλησία προχωρά σίγουρη γιατί δεν είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός, αλλά είναι «θεϊκός».  Την οδηγεί ο Θεός!
O χρόνος που τελειώνει ήταν σε «τρικυμία».  Η δύναμη του καλού όμως την πολεμά και τη νικά!!!
Το κακό μερικών, δεν μπορεί να επισκιάσει όλο το καλό των άλλων!!  

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου