Σύντομες σκέψεις
1.- Όπου δεν υπάρχει αλληλεγγύη η κοινωνία είναι διηρημένη
Αυτό είπε ο Πάπας στην ακολουθία για την εβδομάδα της Ένωσης των εκκλησιών, όταν δέχτηκε σε ακρόαση την αντιπροσωπία των Φιλανδών.
«αν το πλούτος δεν μοιράζεται η κοινωνία είναι διηρημένη»!
«η αλληλεγγύη ανάμεσα στη κοινωνία, πλούσιων και φτωχών, πρέπει να είναι ο κανόνας της ανθρωπότητας για μια δίκαιη ανάπτυξη και για την επικράτηση της ειρήνης μέσα στο σημερινό κόσμο».
2.- Ο πόνος του Πάπα
Τον Πόνο του εξέφρασε ο Πάπας την Κυριακή στο τέλος της απαγγελίας Του Angelus:
Τον πόνο του για την Κολομβία αλλά και για τον πνιγμό των μεταναστών στη Μεσόγειο εξέφρασε ο Πάπας την Κυριακή στο τέλος της απαγγελίας Του Angelus:«θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την επίθεση στη κρατική στρατιωτική σχολή στη Κολομβία, αλλά και για πρόσφυγες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν φθάσει τους 170. αυτοί ψάχνουν να βρουν ένα καλύτερο αύριο»
Αναφέρθηκε με μια σύντομη σκέψη στο Ευαγγέλιο της Κυριακής, Εκείνο του θαύματος στη Κανά.
Ζήτησε να τον συνοδέψουν πνευματικά στο ταξίδι του στο Παναμά, στις 23-28 Ιανουαρίου για την παγκόσμια ημέρα νεολαίας.
3.- Σημερινοί μάρτυρες της πίστης
Σύμφωνα με το πρακτορείο FIDES 40 ιεραπόστολοι μαρτύρησαν εφέτος για τη χριστιανική τους πίστη,
ΤΑ πρωτεία έχουν το ΜΕΞΙΚΟ και η ΝΙΓΗΡΙΑ.
Από αυτούς 35 ιερείς, 4 λαϊκοί 1 Ιεροσπουδαστής.
Η Αφρική με 21 θύματα. : 6 στη Νιγηρία, 5 στη κεντρική Αφρική, 3 στη Κένυα και στη Δημοκρατία του Κονγκό
Στην Αμερική 15 θάνατοι εκ των οποίων οι μισοί στο Μεξικό (7) .
Στην Ασία 3 εκ των οποίων 2 στις Φιλιππίνες. Και 1 στην Ευρώπη, στην Γερμανία, ένας Ιησουίτης που εργάζονταν για τους πρόσφυγες 4 λαϊκοί . η Therese Deshade Kapangale, 24 ετών από το Κονγκό. Ο άλλος ο Dagoberto Avendano από το Εκουαντορ, ο 3ος λαϊκός είναι από τη Νικαράγουα μόνο 22 ετών. Και ο 4ος πάλι από τη Νικαράγουα μόνο 15 ετών.
π.α.φ