Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Ως ημέρα ενάντια στο ρατσισμό καθιέρωσαν τα Ενωμένα Έθνη την 21η  Μαρτίου.  Κάθε διδασκαλία που υποστηρίζει το αντίθετο είναι καταδικαστέα.  Ακόμα και ο εθνικός λαϊκισμός καταδικάζεται.       

2.- Στη Μοζαμβίκη   όλοι  μαζί συνεργάζονται για  την αντιμετώπιση της κρίσης μετά από τον καταστροφικό τυφώνα. Υπάρχουν πάνω από 100 εθελοντές από διάφορες θρησκευτικές ομολογίες που συνεργάζονται.. 

3.- Ο καλός τρύγος  παράγει και καλό κρασί. Αυτό είπε ο Πάπας στους νέους στο τέλος  της επίσκεψης στο Λορέτο. Και τους κάλεσε να ακολουθήσουν τον Ιησού ως Ιερείς ή μοναχοί.

4.- Ο Πάπας τίμησε μια μοναχή Ιεραπόστολο στο Κονγκό για   60  χρόνια που είναι σήμερα 85 ετών. Στο πρόσωπό της ο Πάπας, θέλησε να τιμήσει  όλους  τους Ιεραποστόλους που προσφέρουν τη ζωή τους  για μια χριστιανική μαρτυρία αγάπης και προσφοράς.  Εργάζονται στη σιωπή και την αφάνεια όμως η εργασία τους  «δουλεύει» όπως ο σπόρος του κριθαριού και στο καιρό του θα αποδώσει καρπό.

5.- Στη Ταμάρα του Νότιου Μαρόκου, μια πόλη των 500.000 κατοίκων,  την οποία προσεχώς   θα επισκεφτεί ο Πάπας εργάζονται και ζουν με τους φτωχούς 3  Ισπανίδες μοναχές του Ελέους (Αγ   Βικεντίου).Οι Άραβες τις ονομάζουν   Rhibat δηλαδή αδελφές του Θεού. Ασχολούνται με 150 παιδιά (από 3 έως 15 χρονών). Στη μεγάλη τους φτώχεια προσφέρουν ότι έχουν και δεν έχουν. Η επίσκεψη του Πάπα είναι συμβολική και ενθαρρυντική.

6.- Στο Πακιστάν  οι χριστιανοί καταδιώκονται.

Το προηγούμενο έτος γύρω στα 1000 παιδιά απήχθηκαν και υποχρεώθηκαν να ασπασθούν τον Μωαμεθανισμό και να παντρευτούν. Καταγγέλλεται ότι τελευταία  μια κοπέλα χριστιανή, 13 ετών, που απήχθηκε, υποχρεώθηκε να παντρευτεί
Μετά από τις καταγγελίες αυτές οι αρχές άρχισαν να γίνονται πιο αυστηρές. Το ίδιο συνέβη και τον περασμένο Ιούνιο μετά από την απαγωγή μιας 16χρονης με διαμαρτυρίες  από τους χριστιανούς έναντι στην αστυνομία που δεν έκανε τίποτε για να επιστρέψει στην οικογένειά της.     

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου